Bu Projeyle Dezavantajli Yükümlüler, Is Makinesi Operatörü Olacak

Çankiri’da düzenlenen kursta dezavantajli yükümlüler, kazici-yükleyici is makinesi (beko-loder) operatörlügü egitimi aliyor. Egitimlerin ardindan sinava girecek yükümlüler, operatör belgesi alacak.

Bu Projeyle Dezavantajli Yükümlüler, Is Makinesi Operatörü Olacak
Çankiri’da yükümlerin mesleki becerilerinin gelistirilmesi amaciyla kurslar düzenlenmeye devam ediyor. Bu çerçevede, Çankiri Denetimli Serbestlik Müdürlügünce, ‘bir kepçe de hayat sen doldur’ sloganiyla kazici-yükleyici (beko-loder) operatörlügü kursu açildi. Çankiri Il Milli Egitim Müdürlügü, Çankiri Denetimli Serbestlik Müdürlügü ve Çankiri Belediyesi isbirliginde açilan kursa 14 kursiyer katildi.

Kursun teorik egitimlerinin ardindan pratik egitimlere baslandi. Kurs sonunda kursiyerler yazili ve pratik sinavlara tabi tutulacak, basarili olanlar operatör belgesini almaya hak kazanacak. Çankiri Cumhuriyet Bassavcisi Oguz Sükrü Ener, Çankiri Belediye Baskan Yardimcisi Senol Sahin ve Çankiri Il Milli Egitim Müdürü Muammer Öztürk egitim alanini ziyaret ederek kursla ilgili bilgi aldi. Düzenlenen kursun Bassavci Ener, yükümlülerin bu tür kurslarla mesleki becerilerini gelistirme firsati buldugunu söyledi.



Kurslarda egitim alan kuryeler ise aldiklari egitimler sayesinde yeni bir hayat kurabileceklerini belirterek, emegi geçen kurumlara tesekkür etti.
Kaynak: İHA