Ameliyatsiz Varis Tedavisi Ile 3 Dakikada Iyilesmek Mümkün

Liv Hospital Gaziantep Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Altay Nihat Acar, günümüz teknolojik imkânlari sayesinde varis ameliyatinin, hastalarin korkulu rüyasi olmaktan çiktigini belirterek, "Günümüzde islemin tamami 3 dakika gibi bir sürede lokal anestezi ile, genel anestezi kullanmadan yapilabiliyor."

Ameliyatsiz Varis Tedavisi Ile 3 Dakikada Iyilesmek Mümkün
Liv Hospital Gaziantep Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Altay Nihat Acar, varis ve varis tedavisi hakkinda açiklamalarda bulundu. Op. Dr. Acar, “Toplardamar yetmezligi (venöz yetmezlik) tedavisinde eskiden uyguladigimiz açik ameliyat, lazer, radyofrekans gibi yöntemler, hastane yatisi ve istirahat gerektirmekte ve yöntemin dogasi geregi uzun sürede uygulanmaktadir. Günümüzde ise islemin tamami 3 dakika gibi bir sürede lokal anestezi ile, genel anestezi kullanmadan yapilabiliyor. Islem sonrasinda herhangi bir hastane takibi ve yatis gerekmiyor” dedi.

"Ayak tabanlarinda yanma görülebilir"

Varis hastaliginin ne oldugundan bahseden Op. Dr. Acar, “Varis toplardamarlardaki kanin temizlenmek üzere kalbe, oradan akcigerlere iletilemeyip bacaklarda göllenmesi sonucu olusan damar genislemesi hastaligidir. Bu durum venöz yetmezlik olarak adlandirilmaktadir. Genellikle aksam baslayan bacakta doluluk hissi, ayak tabanlarinda yanma, kramp, kasinti gibi durumlar hastalar tarafindan günün yorgunlugu olarak düsünüldügü için bacakta görüntüler ortaya çikmadigi takdirde ihmal edilmektedir. Bacakta görünen sis damarlar, yesil damarlar ve örümcek agi seklinde görülen kilcal damarlarin tedavisi ise öncelikle içerideki hastaligin tedavisi yapilarak uygulanmalidir. Içeride bir hastalik varken dis görünüse yönelik yapilan tedaviler hem basarisizlikla sonuçlanmakta hem de çok hizli bir sekilde tekrarlamaktadir” seklinde konustu.

"Islem sonrasi hemen yürümek mümkün"

Varis tedavisine deginen Op. Dr. Acar, “Içerideki hastaligin (venöz yetmezlik) tedavisinde eskiden uyguladigimiz açik ameliyat, lazer, radyofrekans gibi yöntemler, hastane yatisi ve istirahat gerektirmekte ve yöntemin dogasi geregi uzun sürede uygulanmaktaydi. Günümüzde ise islemin tamami 3 dakika gibi bir sürede lokal anestezi ile genel anestezi kullanmadan yapiliyor. Islem sonrasinda herhangi bir hastane takibi ve yatis gerekmiyor. Hastalarimizin artik varis tedavisinden korkmalarina gerek yoktur. Islem bitiminde hemen ayaga kalkarak yürüyüp günlük hayatlarina devam edebiliyorlar. Varis tedavisi, hastalik çok ilerleyip ciltte kalici renk degisimleri ve yaralar olusmadan yaptirilmalidir’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA