Ingiliz Obeze Türk Sifasi

Ingiliz Hemsire Kaily Barnard, 135 kilograma ulasinca Izmir’de obezite ameliyati oldu, dis bakimini yaptirdi, son olarak botoks yaptirarak ülkesine geri döndü. Türkiye’deki bakim ve saglik hizmetlerinin Ingiltere’ye oranla çok daha iyi oldugunu söyleyen Barnard, “Türkiye’deki saglik hizmetleri, Ingiltere’ye göre yari yariya ucuz” dedi.

Ingiliz Obeze Türk Sifasi
Ingiltere’nin Londra sehrinde yasayan 26 yasindaki hemsire Kaily Barnard’in basi kilolari ile dertteydi. Çocuklugundan bu yana kilolu bir kisi olan Kaily, yaptigi onlarca diyetten de bir sonuç alamadi. Sonunda tüp mide ameliyati olarak bilinen sleeve gastrektomi ameliyati olmaya karar veren Kaily Barnard, arastirmaya koyuldu. Bir arkadasinin Türkiye’de benzer bir ameliyat oldugunu ögrenen Ingiliz hemsire, arkadasinin ameliyattan ve aldigi saglik hizmetinden oldukça memnun oldugunu duyunca kisa süren yazismalarin ardindan solugu Izmir’de aldi. Yapilan tetkiklerin ardindan ameliyata alinan Kaily’nin midesinin yüzde 80’i alindi. Operasyondan sonra kendisini çok iyi hissettigini ifade eden Kaily Barnard, ayrica dis bakimi ve botoks yaptirdi. Medicana International Izmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal, Türkiye’nin saglik turizmi açisindan tercih edilmesinin verilen kaliteli saglik hizmetinden kaynaklandigini söyleyerek “Türkiye genellikle yabancilar tarafindan saç ekimi, plastik cerrahi için tercih ediliyordu artik bu yönelimin cerrahi branslarda da oldugunu görmek mutluluk verici” ifadelerini kullandi.

“Uygun ve kaliteli”

Bambaska bir güne uyandigini söyleyen Kaily, “Ameliyata girdigimde 135 kiloydum, hedefim 1 yil sonra 65 kiloya inmek. Ayrica gelmisken, dis bakimim ile botoks uygulamami da yaptirmak istedim. Çünkü burasi Londra’daki hastanelere göre çok daha konforlu, kaliteli bir saglik hizmeti sunuyor. Hekimlerin ve diger saglik personellerinin hastalara yaklasimi çok güzel. Ayrica Londra’da bu operasyonlari ve islemleri yaptirmak isteseydim, 2 kat daha fazla para ödeyecektim” diye konustu.



“Online takip devam edecek”

Tüp mide operasyonunu gerçeklestiren Genel Cerrahi Uzm. Doç. Dr. Varlik Erol, “Hastamizin vücut kitle indeksi 40’in üzerindeydi. Sagligina kavusmasi için bu ameliyati olmasi gerekiyordu. Su an durumu gayet iyi. Elbette ülkesine döndükten sonra da online takibe devam edecegiz” bilgisini verdi. Agiz ve Dis Sagligi Uzmani Dt. Ilayda Dal ise hastanin dis beyazlatma islemi ile botoks islemlerini gerçeklestirdiklerini, Kailiy’nin kisa süre içerisinde çok daha fakli bir görünüme bürünecegini ifade etti.



Saglik turizminde Türkiye farki

Medicana International Izmir Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal, Türkiye’nin saglik turizminde dünyanin önde gelen ülkelerinden birisi haline geldigini belirterek söyle konustu: “Kaliteli hizmet, ileri teknoloji ve alaninda gerçekten uzman hekimler, saglik turizmindeki artisin en önemli sebepleri. Özellikle saç ekimi ve estetik uygulamalar konusunda uzun zamandir devam eden bir talep yogunlugu vardi ancak artik gururla söylemek istiyorum ki bu talebe cerrahi branslar da eklendi. Organ nakilleri, obezite için cerrahi müdahaleler ve kanser tedavisi gibi özellikli islemler için dünyanin 200’e yakin ülkesinden ülkemiz tercih ediliyor. Bu, Türk saglik sektörü adina gurur verici.”
Kaynak: İHA