TÜDAM'da 'Beden Farkindaligi Ve Duygu Düzenleme' Etkinligi Gerçeklestirildi

Anadolu Üniversitesi Türk Dünyasi Uygulama ve Arastirma Merkezi (TÜDAM) ve Saglik Bilimleri Enstitüsü is birligi ile “Beden Farkindaligi ve Duygu Düzenleme Konferansi ve Müzik Terapi Atölyesi” gerçeklestirildi.

TÜDAM'da 'Beden Farkindaligi Ve Duygu Düzenleme' Etkinligi Gerçeklestirildi
Konferans, Anadolu Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Dil ve Konusma Terapisi Bölümü Anabilim Dali Ögretim Üyesi ve Saglik Bilimleri Enstitüsü Müzik Terapisi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Sükrü Torun tarafindan TÜDAM Sinema Salonu’nda, Prof. Torun’un süpervizyonu altinda yürütülen atölye ise Yasemin Eraslan tarafindan TÜDAM Musiki Tarihi Salonu’nda gerçeklestirildi.



“Üniversitemiz, Müzik terapisi alaninin bilimsel bir zeminde gelismesinde öncü üniversitedir”

Konusmasina müzik terapisi hakkinda bilgi vererek baslayan ve müzik terapisinin tarihi süreç içerisindeki evrelerine deginen Prof. Dr. Sükrü Torun sunlari kaydetti:

“Klinik ve ileri klinik müzik terapisi uygulamalari akliniza gelebilecek her türlü hastalik ve bozukluk için hastalara iyilesme ve rehabilitasyon süreçlerinde yardimci oluyor ve bunun yaninda saglikli insanlara da koruyucu saglik ve gelisim destegi sagliyor. Müzik terapisinde yöntemler bilimsel ve kanit temelli olmak durumundadir. Diger bir gereklilik, terapistin enstrüman becerisi ve müzik bilgisinin genis ve esnek olmasidir. Müzik terapisi kisaca, müzigin terapötik hedeflere ulasmak için araç olarak kullanilarak kanita dayali bilimsel yöntemlerle ve terapötik bir iliski içinde uygulanmasidir. Müzik terapisinin dünyada 200’ün üzerinde üniversitede lisans, yüksek lisans ve doktora olmak üzere bölümleri var. Türkiye’de ise Anadolu Üniversitesi, Saglik Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ülkemizin ilk anabilim dalini ve ilk yüksek lisans programini kurarak Müzik Terapisi alaninin bilimsel bir zeminde gelismesinde öncü üniversite olarak önemli bir rol oynamaktadir.”

Konferansin ardindan TÜDAM Musiki Tarihi Salonu’nda Yasemin Eraslan tarafindan Prof. Dr. Torun’un gelistirdigi nörokreatif müzik terapisi yaklasimi çerçevesinde gerçeklestirilen Müzik Terapi Atölyesi’nde ise katilimcilarla birlikte beden farkindaligina ve duygu düzenleme becerisine yönelik bir atölye çalismasi gerçeklestirdi.

Katilimcilarin yogun ilgi gösterdigi etkinlik, gerçeklestirilen atölye çalismasinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA