Yurt Ögrencileri El Emekleri Ile Gönülleri Isitti

Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Nefise Sultan Kiz Yurdunda kalan gönüllü ögrenciler, “Isitan Eller” projesi çerçevesinde bu kez minik gönüllere dokundu.

Yurt Ögrencileri El Emekleri Ile Gönülleri Isitti
Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Nefise Sultan Kiz Yurdunda kalan üniversite ögrencileri, ders disi zamanlarini en iyi sekilde degerlendirmek, bireysel ve sosyal gelisimlerine katkida bulunmak amaciyla farkli sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanligi Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlügü tarafindan hayata geçirilen “Isitan Eller” projesine duyarsiz kalmayan gönüllü ögrenciler, yurt bünyesinde açilan örgü kursuna katilarak ürünlerini egitim gören minik ögrenciler için üretti. Yurt personelleri ve gönüllü ögrenciler el ele vererek ilmek ilmek örülen atki ve bereleri özenle paketleyerek Karaman merkez Akpinar köyüne giderek burada egitim gören ilkokul ögrencilerine ulastirdi. Gönüllü ögrenciler ayrica ilkokul ögrencilerinin karne heyecanina da ortak olarak, patlamis misir esliginde Rafadan Tayfa çizgi filmini izledi.

Çocuklarin gözlerindeki mutlulugun her seye degdigini belirten gönüllü ögrenciler, “Böyle bir projede yer aldigimiz için çok mutluyuz. Köy okulumuzdaki ögrencilerimizin mutlulugu inanin her seye degerdi. Gönüllü arkadaslarimiz ile birlikte bu tarz projelerde yer alarak daha fazla gönle dokunmak istiyoruz. Bizlere bu imkani sunan herkese tesekkür ediyoruz” dedi.

“Isitan Eller” projesinin yurtlarda meyvesini vermeye basladigini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Osman Bebek, “Yurtlarimizda barinan ögrencilerimiz derslerinden arta kalan zamanlarinda yurtlarimizda baslattigimiz sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yani sira sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak gönüllere dokunmaya devam ediyor. Daha önce Hatuniye Kiz Yurdumuzda barinan ögrencilerimiz “Isitan Eller” projesi çerçevesinde köy okullarinda egitim gören ögrenciler ile sinirda nöbet tutan askerlerimiz için atki, bere ve eldiven örmüslerdi. Simdide Nefise Sultan Kiz Yurdu gönüllü ögrencilerimiz minik yürekler için kollari sivadi ve yurt bünyesinde açilan örgü kursuna katilarak ürünlerini egitim gören minik ögrencilerimiz için ürettiler. Proje içerisinde yer alan tüm gönüllü ögrencilerimize hassasiyetleri için tesekkür ediyorum. Gönüllü ögrencilerimiz esliginde sürdürdügümüz sosyal sorumluluk projelerimiz insallah yil boyunca devam edecek" dedi.

Kaynak: İHA