Sirnak'ta 'Eren Abluka Sonbahar-Kis-23' Operasyonu Baslatildi

Içisleri Bakanliginca Sirnak’ta 871 personelin katilimiyla ‘Eren Abluka Sonbahar-Kis-23 (Bestler Dereler) Sehit Jandarma Yüzbasi Yunus Çelebi’ operasyonu baslatildi.

Sirnak'ta 'Eren Abluka Sonbahar-Kis-23' Operasyonu Baslatildi
PKK terör örgütünü ülke gündeminden çikarmak ve bölgede barindigi degerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadiyla Sirnak ilinde ‘Eren Abluka Sonbahar-Kis-23 (Bestler Dereler) Sehit Jandarma Yüzbasi Yunus Çelebi’ operasyonu baslatildi. Van Jandarma Asayis Kolordu Komutanligi koordinesinde; Sirnak Jandarma Bölge Komutanligi sevk ve idaresinde gerçeklestirilen operasyonda; Sirnak Çakirsögüt Jandarma Komando Tugay Komutanligina bagli, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden olusan 9 Tabur 67 operasyonel tim 871 personelin görev aldigi aktarildi.

Operasyonla ilgili açiklamada, “Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldirilmasina yönelik yürütülen Eren Abluka Sonbahar-Kis Operasyonlari, halkimizin destegi ile inançli ve kararli bir sekilde basari ile devam ediyor” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA