Ögrenciler Dr. Yilmaz'i Soru Yagmuruna Tuttu

DÜZCE – Düzce Saglik Müdürlügü tarafindan okullarda saglik okuryazarliginin gelismesi için anaokulu ve ilkokul çocuklarina yönelik Minik Ögrenciler 112’yi ögreniyor egitimleri devam ediyor.

Ögrenciler Dr. Yilmaz'i Soru Yagmuruna Tuttu
Saglik Müdürlügü Ambulans Servisi Bashekimligi ekiplerince; Minik 112 Projesi dahilinde, Mehmet Akif Ersoy Anaokulu ve Ilkokulu’nda ögrencilere acil saglik hizmetleri ve ambulans tanitildi.

Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz’in da katildigi etkinlikte, okul bahçesine getirilen ambulansi inceleyen ögrencilere acil bir durumla karsilasildiginda nasil ambulans çagirmalari gerektigi, hangi durumlarda 112 Acil Çagri Merkezinin aranacagi ve gereksiz mesgul edilmemesi, ambulansin çalisma sistemi, trafikte ambulansin geçis üstünlügüne özen gösterilmesi konularinda uygulamali bilgiler verildi.

Bilgilerin verilmesinin ardindan çocuklar merak ettiklerini Saglik Müdürü Yasin Yilmaz’a sordular. Çocuklar “Ambulans kaç kilometre hizla gidiyor? Bir ambulans en çok kaç kisiyi tasiyor? Ambulansin sirenleri nereden çaliyor? Olaydan nasil haberiniz oluyor” gibi sorular sordular.

Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz, “Gelecegimizin teminati çocuklarimizin acil saglik hizmetleri konusunda temel bilgiler ile donatilmasi çok önemli. Ambulanslara yol verme, dogru olarak saglik sistemini kullanabilme ve de 112 Acil Çagri Merkezine nasil ulasabilecekleri ile alakali bilgilendirmeleri ve saglikli yasam konusunda daha bilinçli ve etkin olmasi amaciyla farkindalik egitimlerimiz devam edecek” dedi.

Eglenceli geçen etkinlik programi sonunda Saglik Müdürü Dr. Yasin Yilmaz ve minik ögrenciler hep birlikte ’Yasama Yol Ver’ mesaji verdiler.
Kaynak: İHA