Nazilli Halk Egitimi Merkezinin Geleneksel Konserleri Sürüyor

Nazilli Halk Egitim Merkezi Türk Müzigi Ögretmenler Korosu’nun “Sarkilar Bizi Söyler, Biz de Sarkilari Söyleriz” konseri ve Halk Egitimi Merkezi çalisanlarinin “Bir kis masali-2 mektup ve siir dinletisi” yogun katilimla gerçeklestirildi.

Nazilli Halk Egitimi Merkezinin Geleneksel Konserleri Sürüyor


Nazilli Halk Egitimi Merkezi tarafindan her yil geleneksel olarak sürdürülen konser ve siir dinletileri büyük ilgi görmeye devam ediyor. Vatandaslar tarafindan büyük ilgi gören ve 2 gün süren etkinliklerde ilk gün Milli Egitim Bakanligi Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü’nün faaliyet programinda yer alan “Sarkilar Bizi Söyler, Biz de Sarkilari Söyleriz” konseri Nazilli HEM Türk Müzigi Ögretmenler Korosu tarafindan gerçeklestirildi.

Ikinci gün ise Halk Egitimi Merkezi çalisanlarinin “Bir kis masali-2 mektup ve siir dinletisi” büyük ilgi gördü. Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda gerçeklestirilen etkinlikleri Nazilli Belediye Baskan Vekili Esin Ülkü Beyazit, Nazilli Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, Aydin Il Milli Egitim Müdürlügü Hayat Boyu Ögrenmeden Sorumlu Sube Müdürü Veysi Bayram, konserleri takip eden jüri üyeleri, Nazilli Haluk Alicik Huzurevi sakinleri ve vatandaslar izledi.

Etkinliklerin ilk gününde Mustafa Dinçkol yönetimindeki 37 kisiden olusan koro 15 eser seslendirdi. Ikinci gün gerçeklestirilen siir ve mektup dinletisi ise Kemalettin Bal tarafindan yönetildi. Etkinliklerle ilgili bilgilendirmede bulunan Nazilli Halk Egitim Merkezi Müdürü Mustafa Savas; “Toplumlarin müzikleri, kültürlerini nesilden nesile aktaran degerli bir hazinedir. Her dönemin müzigi o dönemin edebiyatindan felsefesinden, yasam biçiminden izler tasir. Türk Müzigi de tarih boyunca çesitli dönemlerden etkilenerek ve geliserek günümüze kadar gelmistir. Müzikteki gelip geçen güncel egilimlerin aksine Türk Müzigi büyük bir kültürel birikimin eseridir. Bu çerçevede Türk Müzigi’ne katki saglamak amaciyla olusturulan, Türk müzigi koro çalismasi devam etmektedir. Nazilli Halk Egitimi Merkezimizin açtigi 2 bendir ve 3 ney kursumuz devam etmektedir. Bunun yani sira müzikal anlamda 2 keman, 2 gitar, 5 piyano ve 6 baglama kursumuz devam etmektedir. Nazilli Halk Egitimi Merkezi olarak 2022 yili içinde 244 mesleki, 876 kültürel kurslar olmak üzere toplam bin 123 kurs açmistir ve bu kurslarda toplam 30 bin 402 kursiyere egitim vermistir. Eylül ayindan bugüne kadar ise 539 kurs açilmis, 13 bin 073 kursiyere egitim vermistir ve egitimlerimiz son hizla devam etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA