Meme Estetigiyle Hayalini Kurdugunuz Vücuda Kavusun

Kadinlarin güzel görünmek ve olusan deformitelerin giderilmesi için en çok tercih ettigi tedavilerden birisi olan meme estetigi hakkinda konusan Denizli Özel Egekent Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmani Op. Dr. Tugrul Çelebi, meme estetigiyle ilgili olarak merak edilenleri anlatti.

Meme Estetigiyle Hayalini Kurdugunuz Vücuda Kavusun


Kadinlarin meme estetigi yaptirarak hayalini kurduklari vücuda kavusabilmelerinin mümkün olduguna isaret eden Op.Dr. Tugrul Çelebi, “Meme estetigi hem daha güzel görünmek hem de dogum, emzirme gibi dönemlerden sonra olusan deformiteler ya da dogustan gelen yapisal bozukluklarin giderilmesi için uygulanan bir islemdir. Kadinlar arasinda güzellik konusunda en çok tercih edilen estetiklerden biri olan meme estetigi, dik ve güzel görünüm ile kadinlarin kendilerini daha özgüvenli hissetmelerini saglamaktadir” dedi.



Bel ve sirt agrilari meme küçültme ameliyatinda büyük etken

Meme estetigi operasyonlarinin iki sekilde yapildigini söyleyen Op. Dr. Tugrul Çelebi, bu operasyonlarin meme küçültme-diklestirme ve meme büyütme operasyonlari oldugunu söyledi.

Meme hacminin büyük olmasinin bel ve sirtta agrilara sebep olabildiginin altini çizen Tugrul Çelebi, “Meme küçültme ameliyati ile bu sorunlar giderilebilmektedir. Meme diklestirme ameliyati ise daha çok estetik amaçli tercih ediliyor. Teknik olarak meme küçültme ve diklestirme ameliyatlari ayni ameliyatlardir. Meme küçültme ve diklestirme operasyonlarini büyüklük ve sarkiklik derecesine bagli olarak ‘ters t’ teknigi ile meme basindan asagi dogru inen ve altta çapa seklinde yapilan kesiklerle ya da meme basindan asagiya dogru inen vertikal teknik denilen tek bir çizgi seklinde yapiyoruz. Bu operasyonlar, izli operasyonlardir. En iyi ihtimalle belli belirsiz ince bir çizgi seklinde iz kalmaktadir” diye konustu.



Çoklu dogum veya uzun süreli emzirmenin izlerini gidermek mümkün

Çoklu dogum nedeniyle fazla kilo alip verme veya uzun emzirme sonrasi memedeki sarkma ve deri fazlaliklarinin önemli bir sorun olmadigina dikkat çeken Op. Dr. Tugrul Çelebi, “Meme boyutunun küçük olmasi nedeniyle gelen sikayetlerde meme protezi kullaniliyor. Çoklu dogum, uzun süre emzirme, fazla kilo alip vermeler gibi nedenlerle memede sarkma ve deri fazlaligi olabiliyor. Böyle durumlarda meme büyütmenin yaninda meme büyütme ve meme diklestirme ameliyatlarini ayni anda yapiyoruz” seklinde konustu.



Islemden 1 gün sonra hasta taburcu ediliyor

Operasyonlar sonrasi sürecin merak edilen konulardan biri oldugunu vurgulayan Op. Dr. Tugrul Çelebi, operasyon sonrasindaki sürekle ilgili olarak su bilgileri paylasti:

“Hastalarimiz operasyondan sonra ortalama 1 gece hastanede kaliyor. Sonraki 1 hafta daha istirahatlerini istiyoruz. Daha sonraki 1 hafta sonra kontrollü bir sekilde sosyal hayata dönüs yapabiliyorlar. 1 ay sonra da spora baslayabilirler. Operasyon sonrasi antibiyotik ve agri kesici kullanirlar. Olusan agrilar, agri kesiciler ile geçebilecek siddette olur”
Kaynak: İHA