Kültür Ve Sanat Bu Merkezde Yasayacak

Seka Kültür Havzasi çerçevesinde Kocaeli’nin kültür ve sanat çalismalarina ev sahipligi yapacak Kültür ve Sanat Ihtisas Merkezi’nde çalismalar devam ediyor.

Kültür Ve Sanat Bu Merkezde Yasayacak
Seka Kültür Havzasi çerçevesinde Bilim Merkezi yaninda bulunan Tasli Degirmen’in Seka Kültür ve Sanat Ihtisas Merkezi’ne çevrilmesi isi baglaminda baslayan çalismalar devam ediyor. Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’in düzenledigi bir toplantiyla kamuoyuna tanitimini yaptigi merkez, restorasyonun ardindan Kocaeli’nin kültür ve sanat çalismalarina ev sahipligi yapacak.

2 bin 200 metrekarelik alana sahip Seka Kültür Sanat Ihtisas Merkezi Restorasyonu çerçevesinde kat planlari ve cephelerde özgün formun disina çikilmayacak. Kocaeli’nin en büyük sergi alanina sahip olacak merkez, ‘sanat müzesi’ görevi görecek. Döseme içine gizlenen ray sistemlerin kullanilacagi merkezde yil boyu çesitli konularda egitim atölyeleri düzenlenecek. Merkezde kafeterya ve Kocaeli mutfaginin yöresel lezzetlerinin tanitildigi mutfak atölyesi de yer alacak.

Yapi, Kocaeli’ne özgü çesitli atölyeler, egitim derslikleri, hediyelik esya satis dükkani, sergi mekani ve iliskili depo alanlari, kafeterya ve peyzaj düzenlemesi ile bütüncül bir yaklasimla ele alinan projeleri, özgün plan semasi ve cephe kimliginin korunmasi, fonksiyon, estetik ve saglamlik ilkeleri dogrultusunda islenecek. Kocaeli Seka Kagit Fabrikasi yerleskesinin bir parçasi olan Tasli Degirmen yapisi Seka Kültür Havzasi projesi çerçevesinde Kültür ve Sanat Ihtisas Merkezi’ne çevriliyor. Proje çerçevesinde betonarme yapinin sonradan yapilmis ek kirimlari ve tugla sökümleri tamamlandi. Ayni sekilde siva raspalari, bodrum kat korozyon tamiri ve sandviç panel çati kaplamasi imalati tamamlandi. Çelik çati güçlendirme amaçli çelik takviye montaji ve epoksi boya imalatlari biten çalismalar çerçevesinde demir dograma ve yagmur oluklarinin boya raspasi ve yeniden boya imalatlari tamamlandi. Betonarme bina güçlendirme perde ve kolonlari biterken betonarme bina korozyon tamiri devam ediyor. Aksesuar imalatlari devam eden projede çati alüminyum isiklik profil montaji devam ediyor. Elektrik tesisat tavalarinin montajina ise baslandi.
Kaynak: İHA