'Kahraman Türk Kadinlari' Belgesel Gösterisi Ögrencilerle Bulusmaya Devam Ediyor

‘Kahraman Türk Kadinlari’ belgesel tiyatro gösterisi, ögrencilerle bulusmaya devam ediyor.

'Kahraman Türk Kadinlari' Belgesel Gösterisi Ögrencilerle Bulusmaya Devam Ediyor
Eskisehir Anadolu Bacilari tarafindan hayata geçirilen ‘Kahraman Türk Kadinlari’ tarihsel drama türündeki belgesel gösteri ögrencilerle bulusmaya devam ediyor. Belgesel gösterinin mahiyeti ‘Türk tarihindeki geçmisten günümüze kadar kahramanliklari ve öne çikmis on iki kadin sahsiyeti tanitarak Türkler de kadinin konumunu ortaya koymak’ olarak belirtiliyor.

Eskisehir Anadolu Bacilari genel sanat yönetmeni Hafize Erdogan, konu ile ilgili yaptigi açiklamada, ‘‘Kahraman Türk Kadinlari’ temali tiyatro oyunlari ve gösterimizi izlemeye gelen sanatseverler ilgi ile izleyip duygusal anlar yasaniyor. ’Özel Eskisehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ ögrencileri ile bulusan ‘Kahraman Türk Kadinlari’ temali tiyatro oyunlari belgesel gösteri, gençlerimize ‘biz kimiz’, ‘nerden geldik’, nereye gidiyoruz’ sorularinin cevabini vererek gençlerimize tarih bilincini hedefliyoruz. Tarih, sadece kitaplardan ögretilemez. Görsel etkinlikler önemlidir ve kalicidir. ‘Eskisehir Anadolu Bacilari’ temali tiyatro oyunlari, yarinin yetiskinleri gençlerimize ulasarak bu bilincin egitimini sahnelemeye devam ediyoruz’’ dedi.

Tiyatro grup yönetmeni Hafize Erdogan, ‘’Eskisehir Anadolu Bacilarini konuk eden Özel Eskisehir OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rahmi Özyigit’e Müdür yardimcilarina, ögretmenlere ve ögrencilerimize sonsuz tesekkür ederiz’’ dedi.

Kaynak: İHA