Istanbul'da FETÖ Operasyonu Açiklamasi 9 Süpheli Tutuklandi

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca FETÖ/PDY silahli terör örgütünün güncel faaliyetlerine iliskin yürütülen sorusturma çerçevesinde, Istanbul merkezli 10 ilde 44 süpheliye yönelik operasyon düzenlendi. Yapilan operasyonlar sonucu yakalanan 40 süpheliden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafindan yürütülen sorusturma çerçevesinde, Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügünce süpheli olarak ifadesi alinan ve etkin pismanlik hükümlerinden faydalanan B.Ç. isimli sahsin ifadesi alindi. Süphelinin ifadesi, teshisleri ve dijital materyallerinin incelenmesi sonucu çikan deliller neticesinde ise yeni bir sorusturmaya baslandi.

FETÖ/PDY silahli terör örgütünün güncel faaliyetlerine iliskin Istanbul merkezli ve Ankara, Bursa, Balikesir, Hatay, Gaziantep, Nigde, Zonguldak, Kütahya ve Van olmak üzere 10 ilde toplam 44 süpheliye yönelik es zamanli operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonlarda 40 süpheli yakalanarak gözaltina alindi.

9 süpheli tutuklandi

Emniyetteki islemleri tamamlandiktan sonra adliyeye sevk edilen süphelilerden 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan 16 süpheliye adli kontrol tedbiri uygulanirken, 15 süpheli ise serbest birakildi.
Kaynak: İHA