DPÜ Müzesi'nin Için Açilisi Için Gün Sayiliyor

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinde (DPÜ) arkeopark tasarimiyla hayata geçecek olan müze için yürütülen çalismalarda sona yaklasildi.

DPÜ Müzesi'nin Için Açilisi Için Gün Sayiliyor
Üniversite bünyesinde yer alacak müzenin açilisina iliskin çalismalari yürüten DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinden yapilan açiklamada,” Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Müzesi’nin açilisina ramak kaldi. Türkiye’de esine az rastlanir uygulamalardan biri olan üniversite müzesi “Arkeopark” olusturma yaklasimi ile düzenlenecek dis mekân sergilemeleri ile tamamlanmis olacak. 2022 yili içerisinde çalismalara baslanan ve Evliya Çelebi Yerleskesinin en ideal noktalarindan birinde yeni müze binasina kavusan Dumlupinar Üniversitesi Müzesi, koleksiyon bakimindan zengin ve Kütahya’nin tarihi geçmisi hakkinda daha fazla bilgi verebilmesi için çabalar sürdürülüyor. Fiziki olarak kapali alani tamamlanan ancak dis mekânda sergilenecek eserlerin nasil sergilenebilecegine iliskin alan projelendirmesine devam edilen çalismalarda sona gelindi. Müzenin koleksiyonunda yer alacak eserleri çesitlendirmek amaciyla Kütahya’nin Altintas ilçesindeki Altintas ve Yapilcan, Aslanapa ilçesindeki Adaköy, Dumlupinar ilçesindeki Alliören köyleri ile Kütahya il merkezine bagli Seyitömer beldesindeki açik alanlar ile depolarda bekleyen, Kütahya halkinin görme olanagi bulamadigi tarihi eserler, Kütahya Müze Müdürlügünün izni ve kontrolünde birer birer Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleskesine tasiniyor” denildi.

“Eserler yerleskeye getirilmeye baslandi”

En son Kureysler köyünde yer alan tarihi niteligi yüksek olan eserler Dumlupinar Üniversitesi Müze Binasi dis mekânina tasindigi belirtilen açiklamada,” Eserler tasinmadan önce Kureysler Köyü’nde yer alan depo ve açik alanda Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Muammer Gavas, DPÜ GSF Dekanimiz Prof. Dr. Levent Mercin, Dekan Yardimcimiz Doç. E. Evin Kiliçkaya, Kütahya Müze Müdür Vekili Sevgi Gürdal, Sanat Tarihi Uzmani Seher Dugan ve Arkeolog Fatih Yildirim’dan olusan heyet tarafindan incelendiler. Getirilmesi uygun bulunan eserler belirlendikten sonra bu eserlerin DPÜ Müzeler Müdürlügü Uzmani olan GSF ögretim elemanlarindan Ars. Gör. Dr. F. Çagim Özcan ve Müdür Vekili Seher Dugan, DPÜ GSF Fakülte Sekreteri Abdullah Sert’in gözetiminde eserlerin müze alanina transferi saglandi. Hem Üniversitemize hem de Kütahya’ya deger katacagi düsünülen müzemizin çok yakinda açilmasi planlanmaktadir. Basta Üniversite ögrencilerimiz olmak üzere, Kütahya halkina, Türkiye’ye ve tüm dünyaya kültür ve tarih konusunda görsel ve metinsel bilgileri aktaracak olan müze, egitim amaçli kullanilabilecek sekilde tasarlanmasi ile de yasayan müze misyonunu yerine getirmis olacaktir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA