Baskan Büyükkiliç, Erzurum Devlet Tiyatrosu Sanatçilari Ile Bir Araya Geldi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda 3 gün boyunca tiyatro severlerin karsisina çikan Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçilari ile bir araya geldi.

Baskan Büyükkiliç, Erzurum Devlet Tiyatrosu Sanatçilari Ile Bir Araya Geldi
Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 19-20 ve 21 Ocak’ta Kayseri Devlet Tiyatrosu’nda tiyatro severlerle bulusan, ‘Askimiz Aksaray’in En Büyük Yangini’ isimli tiyatro oyununu sahneleyen Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçilari ile bulustu.

Kültür sanata Büyüksehir Belediyesi olarak çok önem verdiklerini söyleyen Baskan Büyükkiliç, Ankara’da yaptigi çalismalar sonucunda Kayseri Devlet Tiyatrosu’nun kurulmasina vesile olarak, kente yeni bir zenginlik, yeni bir güzellik kazandirdigini söyledi.



Büyükkiliç, Kayseri’de yerel yönetim ve hizmetlerimizin disinda kültürel ve sanatsal etkinliklerini artirmak adina büyük bir gayret ve ugras verdiklerini belirterek, “Bu çerçevede kazandirdigimiz Kayseri Devlet Tiyatrosu kentimiz için çok önem arz ediyor. Sehrimiz sanat hayatina önemli katkilar saglayan Devlet Tiyatrosu’nda birbirinden keyifli oyunlar sahnelenmeye devam ediyor. Sanat ve sanatçinin degerini bilen kadim bir sehir olarak Kayseri’de misafir ettigimiz ‘Askimiz Aksaray’in En Büyük Yangini’ oyununu sahneleyen degerli tiyatro oyuncularimizla bir araya geldik” diye konustu.

Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçilari da Baskan Büyükkiliç’a ilgi ve alakalarindan dolayi tesekkür ederek, Kayseri gibi tarihi ve kültürel zenginlikleri ve güzellikleri olan bir sehirde olmaktan duyduklari memnuniyeti dile getirdiler.

Güngör Dilmen’in yazdigi, Ali Volkan Çetinkaya’nin yönettigi Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçilari tarafindan sahnelenen 2 perdelik ‘Askimiz Aksaray’in En Büyük Yangini’ oyunu, Osmanli’ da 1800’lü yillarin sonlarina dogru, sarayda dogup büyümüs Mahitap hatunun çirag edilerek Aksaray’in eski, köhne konaginin bulundugu Bican efendi sokagina tasinmasi ile baslayan hikâye, bir ask kadini olan Mahitap hatunun aradigi aski bu sokakta buldugunu sanip olaylarin onu bambaska bir duruma sürükledigini anlatiyor.

19 v 20 Ocak’ta sahnelenen ve sanatseverlerden tam not alan oyun, 21 Ocak günü de Kayseri Devlet Tiyatrosu Sahnesi’nde seyirci ile bulusacak.
Kaynak: İHA