Balikesir'de Sabah Namazi Bulusmalari Basladi

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde, Müftülügün baslattigi ve pandemi nedeniyle ara verilen sabah namazi bulusmalari tekrar basladi. Sabah namazinda Kocacamide bulusan vatandaslara, program sonunda çorba ikrami yapildi.

Balikesir'de Sabah Namazi Bulusmalari Basladi
Burhaniye’de pandemi nedeniyle yaklasik 2 yildir ara verilen sabah namazi bulusmalari tarihi Kocacamide basladi.

Gençlerin de katilimiyla gerçeklestirilen sabah namazi bulusmasinda, okunan Kur’an-i Kerim, kilinan namaz ve yapilan tesbihattan sonra Müftü Mustafa Ali Isik cemaatle ve gençlerle sohbet etti. Cami çikisinda lokantaya davet edilen vatandaslara mercimek çorbasi ikrami yapildi. Sabah namazi bulusmasina katilanlara ve çorba ikraminda bulunan vatandaslari tesekkür eden Müftü Mustafa Ali Isik, bulusmalarin Ramazan’a kadar her hafta degisik camilerde tekrarlanacagini söyledi.

Katilanlara tesekkür eden Burhaniye Müftüsü Mustafa Ali Isik, “ Sabah namazi bulusmalari devam ediyor. Pandemi döneminde ara verdigimiz bu bulusmalarimizda amacimiz sabah namazi cemaatimizi artirmaktir. Bu bulusmalarimiz Insallah, Ramazana kadar devam edecek. Ramazan dolayisiyla ara verip, daha sonrasinda duruma ve sartlara göre bakacagiz. Rabbim cemaatimizi artirmayi nasip eylesin. Gelenlerden razi olsun. Bu ikrami yapanlardan razi olsun insallah” dedi.

Istanbul’dan gelen Kaan Tuna da, “ Genelde yaz dönemlerini Burhaniye’de Ören de geçiriyorum. Bu sene böyle bir kisinda 15 tatili degerlendirelim dedik, geldik. Bu gün de sabah böyle güzel cemaat bulusmasina denk geldik. Tabi ki ufak yerlerde böyle seyler insani duygulandiriyor. Büyüksehirlerde böyle seylerin pek maneviyatina eremiyoruz. . Ama böyle ufak yerlerde yapilmasi hosumuza gitti. Gayet güzel. Devam etmesini ve hatta Türkiye’nin diger ilçelerine de örnek olmasini diliyorum. Emegi geçenlere çok tesekkür ederiz” dedi.

Bulusmaya katilan gençlerden Samet Gezer ise, “ Bu gün sabah namazi bulusmasi sonrasinda çorba ikrami oldu. Ikrami yapanlardan Allah razi olsun. Sabah namazi bulusmalari devam edecek Insallah. Devam ettigi sürece biz de sevinecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA