Aydin'da Kan Stoklari Kritik Seviyede

Koronavirüs salgini, influenza grip ve kis kosullari sebebiyle azalan bagislarla birlikte Aydin’da kan stoklari kritik seviyeye ulasti.

Aydin'da Kan Stoklari Kritik Seviyede


Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da Covid-19 pandemisi ve influenza grip dolayisiyla kan bagislari azalirken, kan stoklarinda da ciddi düsüs yasanmaya baslandi. Il genelinde kan stoklarinin kritik seviyede oldugu ögrenilirken yasanan salginlar dolayisiyla Aydin’da kan bagisi beklenen seviyenin altinda kaldi. Il genelinde bulunan Kizilay kan stoklarinin kritik seviyeye ulastigina dikkat çekilen Kizilay Aydin Kan Bagis Merkezi açiklamasinda, vatandaslara kan bagisinin önemi hatirlatildi. Özellikle kanser, talasemi gibi hastaliklar sebebi ile tedavi gören vatandaslar için kanin düzenli olarak ihtiyaç oldugu belirtilen açiklamada vatandaslara kan bagisi çagrisinda yapilarak, açiklamada “Saglikli, kendini saglikli hisseden 18-65 yas araligindaki bütün vatandaslarimizi resmi kimlik belgesi ve tok karnina bagis noktalarimiza bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.



Kizilay tarafindan ülke genelinde “Kan dostumuz olun, bu kis da umut olun” sloganiyla ülke genelinde kan bagisi kampanyasi baslatilirken, randevu ile kan bagisi kolayliginin da oldugu hatirlatilan açiklamanin devaminda “Kizilay sadece, kendisini saglikli ve iyi hisseden, kan bagisi uygunluk sartlarini karsilayan kisilerden bagis kabul ediyor. Kan bagislamak isteyen vatandaslar, Kizilay’in ‘kanver’ isimli internet sitesinden, 168 numarali çagri merkezinden ve mobil kan bagisi uygulamasindan yakinindaki kan merkezini ögrenebilecekleri gibi kendilerine uygun tarih ve saat dilimini seçerek randevu da olusturabiliyor. Randevu alindiktan sonra ise bagisçiya bilgilendirme yapiliyor. En yakin Kizilay Kan Bagisi noktasina gidip, 15 dakikanizi ayirarak kan bagisinda bulunabilir, kan dostlari arasina katilabilirsiniz” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA