TCMB Baskani Kavcioglu Açiklamasi 'Merkez Bankasi Rezervleri Artarak Devam Ediyor'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) Baskani Sahap Kavcioglu, "Rezervlerimizdeki artis kura olumlu yansiyor. Döviz kuru istikrarli sekilde devam ediyor. Merkez Bankasi’nin herhangi bir kur hedefi yok" dedi.

TCMB Baskani Kavcioglu Açiklamasi 'Merkez Bankasi Rezervleri Artarak Devam Ediyor'


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB) Baskani Sahap Kavcioglu, Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) ev sahipliginde gerçeklestirilen toplantiya katildi.

Kavcioglu toplanti sonrasi yaptigi açiklamada Merkez Bankasi rezervlerindeki artisin piyasalara olumlu yansidigini ifade etti.



"Rezervlerimiz artiyor, piyasalara olumlu yansiyor"

Kavcioglu, "Dönem dönem sektör temsilcileriyle bir araya geliyoruz. Istisare toplantisi yaptik. Ihracatçilarimizin sorunlarini dinledik, üzerimize düsen noktalarda neler yapabilecegimizi istisare ettik. 2023 yilinda Türkiye Ekonomi Modeli üzerinde yaptigimiz çalismalari paylastik. 2023’te ayni ihracat basarilarinin devam edecegini temenni ediyoruz. Döviz kuru istikrarli sekilde devam ediyor. Bu piyasalara ve kura olumlu yansiyor. Aldigimiz tedbirler ve kararlar ile istikrarli bir sekilde devam edecektir. Merkez Bankasi rezervleri artarak devam ediyor. Piyasalara olumlu yansiyor. Merkez Bankasi’nin herhangi bir kur politikasi yok" diye konustu.



"Yüzde 40 döviz bozdurma mecburiyeti yok"

TIM Baskani Mustafa Gültepe, "2023 yilinda yapmis oldugumuz ihracatlar ve hedeflerimiz için firmalarin sektör temsilcilerinin yasamis oldugu sorunlari istisare ettik. Sorunlar dile getirildi.

Sorunlarin giderilmesi için bir araya geldik. Bilgi kirliligi oluyor, ihracatçinin yüzde 40 döviz bozdurma zorunlulugu yok. Eger bozdurmak isterse yüzde 40’ini Merkez Bankasi’na bozdurmak gibi bir mecburiyeti yok. Her seyin istikrari olmasindan yanayiz. Döviz kuru, enflasyon ve istikrarli üretim olmali" dedi.

Kaynak: İHA