(Özel) Kurakligin En Aci Görüntüsü...

Türkiye’de yasanan kuraklik Türkiye’nin 5.büyük gölü olan Iznik Gölü’nü de vurdu. Iznik’te gölün en büyük iskelesi karada kaldi.

(Özel) Kurakligin En Aci Görüntüsü...
Türkiye’nin en büyük tatli su kaynaklarindan Iznik Gölü’nde mevsimsel kuraklik nedeniyle su çekilmesi korkutucu boyutlara ulasti. Kiyidan 400 metre çekilen Iznik Gölü günden güne kötüye gidiyor. Gölün en büyük iskelesi ise tamamen karada kaldi.

Korkuyoruz

Iznik Gölü Kiyisinda plaj isletmesi bulunan Bekir Uslu, “Iznik Gölü kenarinda yaklasik yirmi yildir isletmeciyim. Yirmi yildir ben böyle bir kuraklik görmedim. Iznik Gölü’nün en büyük iskelesi karada kaldi. 2014 yilinda dünyanin en önemli on bulusu arasinda olan Iznik’teki bazalika kilisesi suyun altinda bulunmustu simdi ise karada kaldi. Maalesef suyun bizim orada yaklasik elli metre yüz metre arasi ama diger bölgeleri de yüz, yüz eli, iki yüz metre kadar çekildigi yerler var. Ocak ayi bitmek üzere. Ne yagmur ne kar gördü bu topraklar. Maalesef bu kuraklik hayra alamet degil. Insallah önümüzdeki günlerde düzgün kar ya da yagmur yagar da birazcik bu kuraklik telafi olur. Çünkü çok asiri bir çekilme oldub Asiri bir kuraklik var. Önümüzdeki on gün daha yagis olmadigi gözüküyor.” dedi
Kaynak: İHA