MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi '14 Mayis 2023'Ü Temel Aldigimizda Seçimlere 114 Gün Kalmistir'

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Cumhurbaskanligi ve Milletvekilligi Genel Seçimlerinin 14 Mayis 2023’ü temel aldigimizda seçimlere 114 gün kalmistir. 14 Mayis günü 85 milyon Türk vatandasinin varligina sahip çikma günüdür” dedi.

MHP Genel Baskani Bahçeli, sosyal paylasim sitesi Twitter üzerinden yaptigi paylasimda, “Türkiye’miz hukuken olmasa da fiilen seçim ortamina girmistir. Sayin Cumhurbaskanimizin tavzih ve takdirine binaen Cumhurbaskanligi ve Milletvekilligi Genel Seçimlerinin 14 Mayis 2023 Pazar günü yapilmasi gündeme gelmis, sandik tarihi resmi degilse de takriben belli olmustur. 14 Mayis 2023’ü temel aldigimizda seçimlere 114 gün kalmistir. Demokrasi tarihimizin kaderini etkileyecek, ülkemizin önümüzdeki yillara havi yol haritasini çizecek, Cumhuriyet’in yeni yüzyilini tahkim edecek en kritik seçimlerde büyük Türk milleti iradesini gösterecektir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur Ittifaki; 2023 seçimlerine hazirdir ve yeni bir demokrasi zaferinin cumhurun vatanperver durusuyla tezahür edecegine inanmaktadir. Bunun yaninda Cumhuriyet’in 100’üncü yil dönümü istikbalin güçlü ve gelismis Türkiye’sini müjdeleyecektir” ifadelerine yer verdi.

“Adim Adim 2023; 14 Mayis’a Dogru”

“Küresel emperyalizmin siyaset devriyeleri, terör örgütlerinin gönüllü destekçileri, Türkiye düsmanliginin yeminli temsilcileri, milli ve manevi degerlerimizi hedef alan zulüm bekçileri, zillet çatisinda birlesmis manda özlemcileri Cumhur Ittifaki karsisinda tutunamayacaktir" diyen Bahçeli, "14 Mayis günü 85 milyon Türk vatandasinin varligina sahip çikma günüdür. Ayni zamanda altili ganyani hezimetle bulusturma günüdür. Tarih tekerrür edecek, onca kurulan tuzaga, onca yapilan ihanete karsi milletimiz istikrari, yeni sistemi ve yeni yüzyili tercih edecektir. Parti olarak, mümkün mertebe, yetisebildigimiz kadar, hava sartlariyla hayatin olagan akisi elverdigi sürece ‘Adim Adim 2023; 14 Mayis’a Dogru’ temasiyla açik hava toplantilarimizi kararlilik ve seferberlik ruhuyla, üstelik yurdumuzun her kösesinde icra ve ifa edecegiz. Bu vatan benim, bu bayrak benim, bu millet benim diyen alni ak, kalbi pak, vicdani temiz her vatandasimizdan, ülkemin her yöresinde varlik mücadelesi veren insanlarimizdan Cumhuriyet’in 100’üncü yil dönümüne omuz vermek adina 100 oyu sandiga tasimalarini rica ediyorum. Cumhur Ittifaki’na verilen her oy Türk ve Türkiye Yüzyilina destek, zalimlere tepki, teröristlere ceza, huzura davet, bereket ve güvenlige çagridir. Nihayetinde ve nitekim 2023 seçimlerinde kullanacagimiz ana sloganla sesleniyorum: ‘Aziz Milletim Sira Sende” dedi.

Kaynak: İHA