Dünya Liderleri Türk Konforuyla Agirlaniyor

Isviçre’nin Davos kasabasinda düzenlenen Dünya Ekonomik Forum toplantilarinin yapildigi kongre merkezinin tüm mobilya ve dekorlari Türkiye’de üretildi.

Isviçre’nin Davos kasabasinda düzenlenen Dünya Ekonomik Forum’a 50 devlet baskani, 200 bakan ve bin 500 is dünyasi liderinin katildi.

Zirvede dünyanin 130 ülkesinden katilimcilar, Türk konforu ve tasarimiyla agirlandi. Türk iç mimarlarin tasarladigi onlarca farkli modellerin WEF tarafindan onaylatilmasiyla birlikte imalat ve montaj süresi 5 ayi buldugunu belirten WEF’in ortak kurucusu olan PublicisLive sirketinin müdürü Akin Selçuk Kiper, Dünya Ekonomik Forum’un yapildigi ve dünyanin en seçkin kisilerinin agirlandigi Davos Kongre Merkezinin duvar dekorundan, oturma gruplarina, konferans salonlarina kadar tüm mobilyalarin Türkiye’den geldigini söyledi.



Selçuk Kiper 12 yildir Dünya Ekonomik Forum toplantilarinin yapildigi kongre merkezlerinin mobilya ve dekorlarinin Türkiye’de üretildigini belirterek, “Bu yil 52.’si yapilan Dünya Ekonomik Forum’un 2012’den beri mobilyalari duvar dekorlari ve bütün salonlarda kullanilan ürünleri Türkiye’de üretiliyor. Ilk basta Çin ve Fransa arasinda üretilen bu ürünlerin 2018’den beri yüzde 99’u ülkemizde üretiliyor.

Türkiye olarak dünyanin en önemli toplantisinin konforunu sagliyor olmak bizim için bir gurur kaynagi. Bu çok az bilinen bir konu. Sag olsun burada beni bulup beni anlatmak istedikleri için ben de deginmek istedim. Yapilan üretilen Türkiye’deki kaliteli ürünlerin burada sergilenmesi bence hepimiz için çok önemli. Ihracat rakamlarin bu kadar yüksek olmasinda hepimizin bir payi var. Bundan dolayi çok mutluyuz. Burada görülen dekorlu konforu diger ülkeler de kendi ülkelerinde yaptiklari konferanslarda görmek istediler. Mesela mart ayinda FIFA’nin 50. Konferansi Ruanda’da olacak. Onun da bütün dekorlari Türkiye’de üretilip gidiyor. Subat ayinda Dubai’de World Government Summit var. Onun da dekorlari ve bütün mobilyalari Türkiye’de üretilip gidiyor. Burada geldigimiz nokta ve aldigimiz geri bildirimler sonucu baska birçok ülkelerde bu hizmeti vermeye devam ediyoruz. Bu içinde bulundugumuz bina toplam 34 bin metre kare. Bu 34 bin metre karenin tamami yeniden dekore ediliyor ve bu sene yedi tirla Davos’a getirdik" seklinde konustu.

Kaynak: İHA