Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Içisleri Bakanligimiz Bünyesinde Bir Roman Koordinasyon Merkezi Kuruyoruz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "2023 Roman Bulusmasi-Yüzyilin Romanini Birlikte Yaziyoruz" programinda müjde vererek “Içisleri Bakanligimiz bünyesinde bir Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz. Sizlere yönelik özel bir sosyal konut projesi baslatiyoruz. Hedefimiz her Romana bir yuva. 12 ilimizde Romanlara özel konut projesi için hazirlik yapiyoruz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Içisleri Bakanligimiz Bünyesinde Bir Roman Koordinasyon Merkezi Kuruyoruz'


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan "2023 Roman Bulusmasi-Yüzyilin Romanini Birlikte Yaziyoruz" programina katildi.

Programa Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy ile sanat dünyasinin sevilen isimlerinden Suzan Kardes, Kobra Murat, Kibariye, Alisan ile çok sayida Roman vatandas katilim gösterdi. Programin yapilacagi salona giren Cumhurbaskani Erdogan, vatandaslarin yogun ilgi ve sevgisi ile karsilasti. Program, Guinness Rekorlar Kitabi’na en hizli keman virtüözü unvaniyla girmis olan Muhammed Yildirir konseriyle basladi.

Programin devaminda sanatçilar sevilen Roman müzikleri ile kulaklarin pasini sildi.

“Birileri sadece oy istemek için kapinizi çalar bizim sizinle geçmisten gelen yol arkadasligimiz var”

Cumhurbaskani Erdogan, programda yaptigi konusmasina Romanlari selamlayarak “Çocuklugum sizler ile geçti, sizler benim kandan öte can kardeslerimsiniz. Birileri sizin adinizi sadece siyaseten anar, birileri sadece oy istemek için kapinizi çalar. Bizim sizinle geçmisten gelen yol arkadasligimiz var. Bugün ‘Yüzyilin Romanini Birlikte Yaziyoruz’ diye bir araya geldik. Insallah kardesligimizi daha da güçlendirecegiz. Hangi göreve geldiysem, hangi sorumlulugu üstlendiysem hep dönüp size baktim, dönüp sizin için neler yapabilecegime baktim. Yaptigim çalismalarin sahidi sizlersiniz. Tüm bu çalismalari herhangi bir ideolojik dayatma veya siyasi çikar gayesi ile degil, cani gönülden yürüttük. Vatandaslarimizi kucaklarken Romanlar basta olmak üzere kimseyi disarida birakmadik. Kalbimiz hep sizlerle birlikte oldu. Cumhuriyetimizin 100. yilinda bir kez daha sizlerin gönül dostluguna, yol arkadasligina talibim. Dogum yerim Kasimpasa. Bu Haliç neydi? Çamur deryasi. Pislik kokudan geçilmezdi. Burayi elhamdülillah biz temizledik” ifadelerini kullandi.

“Sizlere yönelik özel bir sosyal konut projesi baslatiyoruz, hedefimiz her Romana bir yuva”

Cumhurbaskani Erdogan, konusmasinin devaminda “AK Parti Romanlarimizin da gönlündeki en büyük partisi olmustur. 21 yildir sizler ile omuz omuza çalisiyoruz. Sizlere bugün müjdelerim var. Içisleri Bakanligimiz bünyesinde bir Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz. 25 ilimize valilik bünyesinde sizi temsil eden koordinatör olacak. Kendi isini kurmak isteyen Roman vatandaslarimiza KOSGEB vasitasiyla destek verilecek. Ilgili bakanliklarimizin is birligiyle sizlere yönelik özel bir sosyal konut projesi baslatiyoruz. Hedefimiz her Romana bir yuva. Sizleri uygun ödeme imkanlariyla modern ve huzurlu eve kavusturacagiz. 12 ilimizde Romanlara özel konut projesi için hazirlik yapiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA