Salihli'de Kurtulusun 100. Yilinda Kültür Ve Sanat Etkinlikleri Hiz Kesmedi

Salihli Belediyesi, ilçenin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili dolayisiyla 100. yila özel konserler, tiyatro oyunlari, sportif faaliyetler, kültürel ve sanatsal programlar ile ilçe genelinde tüm vatandaslara kurtulus coskusunu yasatti.

Salihli'de Kurtulusun 100. Yilinda Kültür Ve Sanat Etkinlikleri Hiz Kesmedi
Salihli Belediyesi tarafindan Kültür ve Sosyal Isler, Spor Isleri, Sosyal Yardim Isleri ile Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Müdürlükleri isbirliginde Belediye Zafer Keskiner Tiyatro Salonu ve Kent Müzesinde gerçeklestirilen "100. Yil Kurtulus Kültür ve Sanat Etkinlikleri" çerçevesinde Salihlililer, ilçenin kurtulus coskusunu yil boyunca düzenlenen konserler, tiyatro oyunlari, sportif faaliyetler, seminerler, sergiler ve birbirinden güzel programlar ile kutladi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde baslayan bagimsizlik mücadelesi sonucunda Salihli’nin 5 Eylül 1922’de düsman isgalinden kurtuldugunu ifade eden Salihli Belediye Baskani Zeki Kayda, “2022 yili, tüm Salihlililer için büyük önem tasiyor. Kurtulusumuzun 100. yildönümünü, yil boyunca düzenledigimiz kültürel, sanatsal ve sosyal etkinliklerle tüm hemsehrilerimiz ile birlikte cosku içinde kutladik” dedi.

Konserler, tiyatro oyunlari, sportif faaliyetler, gençler ve çocuklar için festivaller olmak üzere vatandaslari birçok kültürel ve sanatsal aktivite ile bulusturduklarini belirten Baskan Kayda, “2023 yilinda da Cumhuriyetimizin 100. yilini, büyük bir cosku ve gururla ilk günkü heyecanla, güzel sehrimizde bir ve beraber olarak kutlayacagiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdugu, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yasayacaktir, içimizdeki Cumhuriyet isigi hiç sönmeyecektir” dedi.

Kaynak: İHA