'Ölüler Kiraathanesi'nden Bu Kez Dua Sesleri Yankilandi

Adana’nin Kozan ilçesinde bir kiraathanede 38 yil önce baslayan ve halen devam eden, vefat edenlerin fotograflarini asma gelenegi sürüyor. Ölüler kiraathanesinde bu kez imam esliginde dua edildi

'Ölüler Kiraathanesi'nden Bu Kez Dua Sesleri Yankilandi
Kozan’da tarihi çarsida yer alan ve ’ölüler kiraathanesi’ olarak bilenen Karatas kiraathanesinde ilçede vefat eden vatandaslarin portreleri sergileniyor. 38 yil önce kiraathane duvarlarina ilçede vefat eden vatandaslarin fotograflarini asmasiyla baslayan ve yaklasik 600 fotografin sergilendigi kiraathanede müsteriler ölen hemsehrilerine dua ediyor, rahmet okuyor. Tarihi sokakta yer alan ve her gün onlarca kisinin çay molasi verdigi kiraathanede bu kez de Imam Tahsin Isik, kiraathanede mahalle sakinleri ile birlikte Asr-i Serif okudu.

Yilda birkaç kez ilçede vefat eden ve kiraathanede resimleri yer alan merhum vatandaslar için dualar okundugunu belirten kiraathane sahibi Nejat Karatas, “Burada resimler her yil geçtikçe artiyor. Bayramlarda, cuma günlerinde yilda birkaç kez vatandaslarimizi dualarla aniyoruz. Her gelen burada yakinlarini gördükçe dua ediyor. Kiraathanemizin farkli bir atmosferi var. Ilçemizdeki vatandaslar olsun hem de kiraathanemizi merak edenler gelip ziyaret edip hem dua okuyor hem çay molasi ile dinleniyor. Biz de bugün hocamiz ile ölmüslerin ruhu için müsterilerimiz ile birlikte dualar ettik. Allah kabul eylesin” dedi.

Kiraathaneye gelenlerden Ömer Tavsanoglu da, “Nejat kardesim babasinin yaninda çalisirken bu ise heveslendi. Hobisi. Bütün çarsi, Kozan’in rahmete kavusmus kisilerinin resimlerini getirir, asarlar. Burada huzur içinde geliriz çayimizi içeriz, ölenlere dua ederiz. Burasi filmlere ev sahipligi yapan tarihi çarsida nostaljik bir mekan” diye konustu.

Müsterilerden Ejder Malik Sürücü ise, “Burada tüm ölmüslerin resimleri var. Ölmüslerimize rahmet okuruz. Dinleniriz. Buraya gelir dua ederiz. Burada bir aile gibiyiz. Ziyaret eder çayimizi içer dinleniriz. Geçmisi yad ederiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA