Kedisi Yanginda Telef Olan Genç Kiz Gözyaslarina Boguldu

Antalya’nin Muratpasa ilçesinde 4 katli bir apartmanin ikinci katindaki dairede çikan yanginda dumandan etkilenen kedi telef oldu. Evde bulunan genç kiz gözyaslarina bogulurken, üst kattaki dairede dumandan mahsur kalan yasli kadini itfaiye kurtardi.

Kedisi Yanginda Telef Olan Genç Kiz Gözyaslarina Boguldu
Yangin, saat 11.00 siralarinda Kizilarik Mahallesi 2827 Sokak’taki 4 katli bir apartmanin ikinci kat dairesinde bilinmeyen bir nedenle çikti. Yangini görenler, durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Yangin aninda evdeki lise ögrencisi Azra T., besledigi "Sansli" ve "Miya" adli 2 kediyi evden kapi önüne güçlükle çikardi. Ihbarla bölgeye çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Yogun dumanin apartman içine dolmasi nedeniyle apartman sakinleri hizli sekilde tahliye edildi. 4. katta kapisini açamayan ve içeride mahsur kalan 82 yasindaki Arzu Kaçar’in evine giren itfaiye ekibi, kadini yanginin ulasmadigi balkona çikarmayi basardi. Yasli kadinin balkona çiktigi anlari bina sakinleri endiseli gözlerle izledi. Iyi durumda olan Kaçar, balkondan yakinlarina bakti. Itfaiye ekiplerinin yaklasik yarim saatlik çalismasi sonucu yangin söndürülürken, ev ise kullanilmaz hale geldi. Yangin nedeniyle üst katlarin dis cephesi de zarar gördü.

Gözyaslarini tutamayan Azra T.’yi ise yakinlari sakinlestirdi. Yanginda dumandan etkilenen "Miya" adli kedinin telef oldugu belirlendi. Diger kedi "Sansli" ise veterinere götürülerek tedavi altina alindi. Telef olan kedi, ailenin komsulari tarafindan yakindaki bir bahçeye gömüldü. Yanginin çikis nedeniyle ilgili arastirma devam ediyor.

"Binaya duman doldu"

Yangin esnasinda yanindaki çocukla birlikte bahçeye inmeyi basaran Hanife Akçay, "Içerideyken bir ses geldi, ben asansörde kalanlarin oldugunu zannettim. Elektrikler kesilmisti. Bir baktim ikinci katta yangin çikmis. Yanimdaki çocugu aldim hemen bahçeye indim. Yogun duman vardi, son katta mahsur kalan nineyi itfaiye kurtardi" dedi.

Kaynak: İHA