Ilkögrenim, Ortaögrenim Ve Yüksekögrenim Ögrencilerine Yönelik Ulasim Destegi Basladi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, sosyal yardim faydalanicisi hanelerde bulunan ilkögrenim, ortaögrenim ve yüksekögrenim ögrencilerine saglanacak ulasim giderlerinin karsilanmasina yönelik destek programinin basladigini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Yanik; ilkögrenim, ortaögrenim ve yüksekögrenim ögrencilerine saglanacak ulasim giderlerinin karsilanmasina yönelik destek programinin basladigini duyurdu. Bakan Yanik, bu program ile ailesinden farkli bir ilde egitim gören ilkögrenim, ortaögrenim ve yüksekögrenim ögrencilerinin sehirlerarasi ulasim giderlerine yönelik destegin ilk kez uygulanacagini belirtti.



300 milyon TL bütçe

Destek programi ile sosyal yardim faydalanicisi hanelerde bulunan ögrencilerin egitim süreçlerine katkida bulunacaklarini belirten Bakan Yanik, "Sosyal yardim faydalanicisi hanelerde bulunan yaklasik 400 bin ilkögrenim, ortaögrenim ve yüksekögrenim ögrencimiz için ulasim giderlerinin karsilanmasina yönelik destek programimiz basliyor. Bunun için yaklasik 300 milyon TL bütçe ayirdik. Ögrencilerimize 2023 yili için verecegimiz destegin üst limit tutari 750 TL. Bu destek programi ile ögrencilerimizin yilda iki defa gidis-dönüs ulasim giderleri karsilanacak. Söz konusu program ile ailesinden farkli bir ilde egitim gören ilkögrenim, ortaögrenim ve yüksekögrenim ögrencilerimizin sehirlerarasi ulasim giderlerine destek olacagiz" dedi.



Basvurular SYDV’lere yapilabilecek

Bakan Yanik, söz konusu programa yapilacak basvurularin, ögrenci veya ögrencinin ailesi tarafindan ögrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde yer alan ilgili Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfina (SYDV) yapilmasi gerektigini söyledi.



Sosyal yardim faydalanicisi vatandaslarimizin ayrim gözetmeksizin destege ihtiyaç duyduklari her an yanlarinda olduklarini ifade eden Bakan Yanik, sunlari söyledi:

"Gelecegimizin teminati olan ögrencilerimizin egitim hayatlarina daha rahat devam edebilmeleri için bütün tedbirleri almaya devam ediyoruz. Ögrencilerimiz bizim gelecegimizdir. Bu programimiz ile ögrencilerimize ve ailelerine destek olmayi ve onlara katki saglamayi sürdürecegiz."
Kaynak: İHA