Hakkari'de Rafting Botuyla Köpek Kurtarma Operasyonu

HAKKARI – Hakkari’deki Zap Suyu’nun karsi tarafinda mahsur kalan sahipsiz köpek, nefes kesen kurtarma operasyonuyla rafting botuna alinarak suyun öbür tarafina getirildi.

Hakkari'de Rafting Botuyla Köpek Kurtarma Operasyonu
Hakkari-Çukurca karayolu kenarindan geçen Zap Suyu’nun karsi tarafinda sahipsiz bir köpegin mahsur kaldigi ve günlerdir aç oldugu ihbari yapildi. Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Idris Akbiyik’in talimati üzerine AFAD Il Müdürü Resul Karadeniz, Belediye Veteriner Teknikeri Fatih Çiftçi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü rafting ekibi ile yolda geçmekte olan VEDAS ekibi hemen harekete geçti. Bölgeye gelen ekipler, hemen rafting botunu hazir hale getirerek Zap Suyu’na indirdi. AFAD ve belediye veteriner ekibi bota binerek suyun diger tarafina geçti. Ekipleri gören köpegin tavirlari ise kurtarma ekibini duygulandirdi. Önce köpegin karnini duyuran ekip, daha sonra bota alarak suyun diger tarafina getirdiler. Kurtarilan sahipsiz köpek, belediye hayvan aracina alinarak tedavisi için klinige götürüldü.

AFAD Müdürü Resul Karadeniz, yaklasik 3 gün önce köpegin suyun karsi tarafinda mahsur kaldigi ihbari üzerine hemen olay yerine geldiklerini söyledi.

Karadeniz, “Belediye, rafting ekibi ile hemen harekete geçtik. Yapilan çalismalar sonucunda kisa sürede kurtardik. Emegi geçen tüm ekipteki arkadaslara tesekkür ediyorum” dedi.

Belediye Veteriner Isleri Teknikeri Fatih Çiiftçi de kurtardiklari hayvanin saglik durumunun iyi oldugunu belirterek, “Ancak her türlü ihtimale karsi veteriner klinigine götürülerek gerekli tedavilerini yapacagiz” ifadelerini kullandi.

Kurtarma çalismalarina destek veren Hakkari Muhtarlar Dernegi Baskani Ferdi Aksaç ise “Sabah arkadaslarla beraber piknige giderken karsida bir canlinin oldugunu fark ettik. Köpek oldugunu anlayinca hemen ilgili kurumlara bilgi verdik. Gelip hemen kurtardilar. Köpek baya saglikli görünüyor. Kurtarma çalismalarina destek veren herkesten Allah razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA