Çölyak Hastalarina Dogum Günü Sürprizi

Bursa Büyüksehir Belediyesi, glütensiz ürünler ile destekledigi çölyak hastalarina dogum günü sürprizi hazirladi. Diyetisyen gözetiminde glütensiz ürünler kullanilarak hazirlanan yas pastalar, sisteme kayitli 800 çölyak hastasina dogum günlerinde ulastirilacak ve çölyaklilar da artik dogum günlerini gönül rahatligi ile kutlayacak.

Çölyak Hastalarina Dogum Günü Sürprizi
Engelliler basta olmak üzere toplumun tüm dezavantajli gruplarina yönelik ayricalikli etkinlikler gerçeklestiren Büyüksehir Belediyesi, çölyak hastalari için farkindalik olusturacak etkinlige imza atti. Farkli zamanlarda glütensiz gida paketleri ile desteklenen, “glütensiz asure” etkinligi ile Muharrem Ayi’nin maneviyatini yasama imkani taninan çölyak hastalari için simdi de “Pastam Glütensiz Olsun” projesi hayata geçirildi. Glüten içeren gidalari tüketmeleri halinde ciddi saglik sorunlari yasayan, bu nedenle genellikle dogum günlerini pasta kesmeden kutlayan çölyak hastalari, proje ile dogum günlerini artik yas pasta keserek kutlayacak. Büyüksehir Belediyesi Engelliler Sube Müdürlügü ile Çölyakla Yasam Dernegi envanterine kayitli il genelindeki toplam 774 çölyak hastasinin kapisi dogum günlerinde çalinacak ve Büyüksehir Belediyesi’nin tamamen glütensiz ürünler kullanilarak özenle hazirlattigi yas pastalar ikram edilecek. Proje ile yeni konulacak tanilarla birlikte, her yil 800 çölyak hastasinin dogum gününün kutlanmasi planlaniyor.

Ilk pasta Baskan’dan

Projenin ilk yas pastasi, Büyüksehir Belediyesi tarafindan çölyak hastalari için tahsis edilen Merinos Park’taki Glütensiz Yerim Kafede hazirlandi. Diyetisyen Serenay Bölükbasi nezaretinde sefler tarafindan hazirlanan ilk glütensiz yas pasta, 1 Ocak dogum tarihli çölyak hastasi 16 yasindaki Duru Saglampinar’a hediye edildi. Büyüksehir Belediyesi’nin dogum günü sürprizine, bizzat Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ile Çölyakla Yasam Dernegi Baskani Yusuf Altay da katildi.

Pastanin mumlarini Duru ve ikizi Doruk ile birlikte söndüren Baskan Aktas, Bursa’daki tüm özel gereksinimli vatandaslarda oldugu gibi çölyak hastalarinin taleplerini karsilamak için yogun çaba sarf ettiklerini söyledi.

Baskan Aktas, ikiz kardesler Duru ve Doruk’un dogum günlerini kutlayip, onlara çesitli hediyeler verdi. Çölyak hastalarinin glütene duyarliliklari yüzünden özellikle beslenme açisindan çesitli kisitlamalara maruz kaldiklarini hatirlatan Baskan Aktas, “Çölyak hastalarimiz dogum günlerini genellikle pasta kesmeden kutluyorlar. Biz de yeni yila ‘Pastam Glütensiz Olsun’ projesiyle girdik. Çölyak hastalarimiz da dogum günlerinde pasta kessin ve o hazzi yasasin istedik. Yeni yilin ilk gününde evlerine misafir oldugumuz Duru kizimiz ve ikizi Doruk’a saglik, sihhat dolu bir ömür diliyorum” dedi.

Glütensiz ürünlerin pahali olmasi yüzünden dogum günlerinde pasta yemegini belirten Duru Saglampinar ise “Bu sürpriz beni gerçekten çok mutlu etti. Ayni zamanda, çölyak hastaligiyla ilgili farkindalik olusturmak adina da güzel bir proje. Bu mutlu günümüzde yanimizda olduklari için Baskanimiza çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Proje çerçevesinde dogum günü 1 Ocak olan 4 çölyak hastasina daha glütensiz pastalari ulastirilirken, hastalikla geç tanistigini belirten çölyak hastasi Ümran Keles de Büyüksehir Belediyesi’nin dogum günü sürprizinin kendisini çok heyecanlandirdigini belirtti.

Keles, hassasiyeti nedeniyle Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.
Kaynak: İHA