Türkiye'nin En Büyük Egitim Kampüsünün Temeli Yarin Atilacak

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, yarin Türkiye’nin en büyük lise kampüsü olan Esenyurt Egitim Kampüsü’nün temel atma törenini gerçeklestirecek.

Türkiye'nin En Büyük Egitim Kampüsünün Temeli Yarin Atilacak
Istanbul’un Esenyurt ilçesinde yapimina baslanan Esenyurt Egitim Kampüsü’nün temel atma töreni, yarin Cumhurbaskani Erdogan tarafindan saat 14.30’da Esenyurt Meydani’nda gerçeklestirilecek. Erdogan’in destekleriyle hayata geçirilecek Türkiye’nin en büyük lise kampüsü içerisinde 337 derslikten olusan 5 anadolu lisesi, 1 fen lisesi, 1 mesleki ve teknik lisesi ve 1 imam hatip lisesi yer alacak.

Esenyurt Egitim Kampüsü’nde faaliyet gösterecek egitim kurumlarinda toplamda 850 ögretmen egitim verecek, 11 bin 450 ögrenci egitim görecek.

68 bin metrekarelik alan üzerinde yükselecek kampüste 8 liseye ek olarak 1 bilim ve sanat merkezi, 1 kiz ögrenci yurdu, 1 erkek ögrenci yurdu, 1 uygulama cami, 1 anaokulu, 2 kapali spor salonu, 1 konferans salonu ve kütüphane, 1 planeteryum, 88 laboratuvar, 1 idari hizmet binasi ve 500 araçlik kapali otopark bulunacak.
Kaynak: İHA