Sehzadeler HEM TSM Korosu, Seyircilere Unutulmaz Bir Gece Yasatti

Milli Egitim Bakanligi, Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü tarafindan Türk Müzigi’nin her yerde ve zamanda yasatilip, sevdirilmesi adina farkindalik olusturmak için 81 ilde halk egitimi merkezlerince düzenlenen “Sarkilar bizi söyler, biz de sarkilari söyleriz” projesinde Sehzadeler Halk Egitim Merkezi tarafindan olusturulan Türk Sanat Müzigi Korosu muhtesem bir konsere imza atti.

Sehzadeler HEM TSM Korosu, Seyircilere Unutulmaz Bir Gece Yasatti
Yunusemre Millet Çarsisi Konferans Salonunda gerçeklestirilen konsere, Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Seref Üncan, Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ilyas Kayaokay, Yunusemre Belediyesi Baskanvekili Arif Alkan, Sehzadeler Belediyesi Baskan Yardimcisi Ramazan Sevik, Ilçe Milli Egitim Müdürlügü Sube Müdürleri ile 26. Dönem Manisa Milletvekili Tur Yildiz Biçer ile davetliler ve Türk müzigi severler katildi.

Gecede açilis konusmasi yapan Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ilyas Kayaokay, projede olusturulan koronun yaklasik 3 aydir çalismalarini sürdürdügünü ve çok sayida etkinlikte koronun konser verdigini ancak bu kez degerlendirme jürisi karsisinda konser verecegini kaydetti.



Koronun hedefi Manisa’yi Ankara’da temsil etmek

Manisa’nin tüm ilçelerinde olusturulan korolar arasindan birinci seçilecek koronun Ankara’da düzenlenecek konserde Manisa’yi temsil edecegine isaret eden Kayaokay, “Koromuz çok çalisti, müzik egitimi olmayan 25 kisi bir arada uyumlu bir koro ortaya çikardi, bizler çok begenerek dinliyoruz. Insallah sizler de begenerek izleyecek ve hosça vakit geçireceksiniz. Amacimiz, jüri degerlendirmesinden 1. olarak çikarak Manisa’yi en iyi sekilde temsil etmek. Biz inandik, çalistik ve insallah birinci seçilir, Manisa’yi en iyi sekilde temsil ederiz.” seklinde konustu.

Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara ise konusmasinda koroyu birkaç kez degisik etkinlikte dinleme firsati buldugunu belirterek, emegi geçen herkese tesekkür ettigini söyledi.



Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Türk Sanat Müzigi Korosu, Yunusemre Millet Çarsisi Konferans Salonunda yaklasik bir buçuk saat süren konser sonrasinda izleyiciler tarafindan uzun süre ayakta alkislandi.

Gecenin sonunda, Kaymakam Çaykara, Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ilyas Kayaokay ve koro sefi Jale Karalp’e çiçek takdim etti.
Kaynak: İHA