Oyuncu Ersin Ökten'e Hüzünlü Veda

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde; 1990’li yillarin sevilen dizisi Eltiler’in Cemil’i, Hisseli Harikalar Kumpanyasi denildiginde ilk akla gelen isimlerden tiyatro sanatçisi ve oyun yönetmeni Ersin Ökten (72) sevenlerinin gözyaslariyla son yolculuguna ugurlandi.

Oyuncu Ersin Ökten'e Hüzünlü Veda
Istanbul’da 1970’li yillarda yanan San Tiyatrosu ve ardindan Dormen Tiyatrosu’nun mihenk tasi olarak nitelendirilen Ersin Öktem’in cenazesi Saatli Camii’nde kilinan ögle namazinin ardindan Ayvalik Kabristani’nda topraga verildi.

Ünlü tiyatrocunun cenazesinde; kardesi Hakan Öktem, oglu Evren Öktem, San ve Dormen Tiyatrosu’ndan arkadaslari, Ayvalik Belediyesi Tiyatrosu oyuncularinin yani sira sevenleri hazir bulundu.

Kanserden kurtuldu kalp krizinden öldü

Cenazeye katilan Ökten’in yakin arkadasi ünlü oyuncu Aysegül Uygurer, “Bence bir devir kapandi. San Tiyatrosu asil simdi yandi. Biz Ersin Öktem ile arkadastan öte kardes gibiydik. Nurlar içinde yatsin. Huzur buldu. O bakimdan mutluyuz” dedi.

Ayvalik Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve ünlü oyuncu Erkan Cilak, “Ersin hocamiz San Tiyatrosu ve ardindan Dormen Tiyatrosu’nda Haldun Dormen ile uzun yillar birlikte çalismis, Istanbul’da da bir çok dev projede yer almis çok önemli bir sanat adamiydi. Iki yildir Ayvalik’in Sahilkent Mahallesi’nde Sirinkent mevkiinde yasiyordu. Ondan önce de Edremit’in Altinoluk Mahallesi’nde ikamet ediyordu. Biz kendisiyle siklikla irtibat halindeydik. Çok üzgünüz. Hayatini kaybetmesinden bir gün önce kendi sosyal medyasindan yayinladigi ‘Hastaneden çiktim. Saglikliyim’ seklindeki mesajin ardindan bir gün sonra da vefat haberi hepimizi üzdü. Bütün tiyatro camiasinin basi sagolsun” diye konustu.

Ersin Ökten’in kardesi taninmis dizi film oyuncusu Hakan Ökten ise; agabeyinin vefati nedeniyle çok üzgün oldugunu vurgulayarak, “Söyleyecek bir sey yok. Çok mükemmel bir hayat yasadi. Kanser tedavisi görmüs ve sagligina kavusmustu ama kalp krizinden hayatini kaybetti.” dedi.

Kaynak: İHA