Meksika'da 25 Kisinin Katiline 797 Yil Hapis

Meksika’da 2020 yilinda bir rehabilitasyon merkezine düzenlenen silahli saldirida 25 kisiyi öldüren zanli Jesus Emanuel’e 797 yil hapis cezasi verildi.

Meksika'da 25 Kisinin Katiline 797 Yil Hapis
Meksika’nin Guanajuato eyaletinin Irapuato sehrindeki bir rehabilitasyon merkezine 1 Temmuz 2020’de düzenlenen ve 27 kisinin ölümü, 7 kisinin ise yaralanmasiyla sonuçlanan silahli saldirinin faillerinden biri oldugu tespit edilen Jesus Emanuel mahkemeye çikarildi. Guanajuato Eyaleti Bassavciligi tarafindan yapilan açiklamada, cinayetin zanlilarindan biri olan El Jordan lakapli Jesus Emanuel’in 797 yil hapis cezasina çarptirildigi bildirildi.

Emanuel’in saldirida hayatini kaybedenlerden 25’inin katili oldugu ve 5 kisiyi de yaraladigi tespit edildi. Davadan sorumlu yargiç, zanliya her bir cinayet için 29 yil ve her bir yaralama için ise 14 yilin üzerinde ceza verdi.

Eyalet tarihindeki en yüksek ceza

Bölgede faaliyet gösteren Santa Rosa de Lima karteli üyesi oldugu belirlenen Emanuel, diger 2 arkadasi ile 1 Temmuz 2020’de, Francisco adli bir adami aramak için girdikleri rehabilitasyon merkezinde adami bulamayinca içerdeki görevlilere ve hastalara ates açmis, 27 kisiyi öldürmüs ve 7 kisiyi yaralamisti. Yasanan olay Guanajuato eyaletindeki en kanli eylem olarak tarihe geçerken, zanliya verilen ceza da eyalet tarihindeki en yüksek ceza oldu.
Kaynak: İHA