Keçiören Belediye Baskani Altinok Açiklamasi 'Azerbaycan'imiz Hür Ve Istiklali Kiyamete Kadar Yasayacaktir'

Keçiören Belediye Baskani Altinok, “Kardes Can Azerbaycan’imiz hür ve istiklali kiyamete kadar payidar oldukça hep yasayacaktir. Kahramanlarimiz hep anilacak hep hatirlanacak ve onlara dua edecegiz” dedi.

Keçiören Belediye Baskani Altinok Açiklamasi 'Azerbaycan'imiz Hür Ve Istiklali Kiyamete Kadar Yasayacaktir'
Keçiören Belediyesi, 20 Ocak 1990’da Azerbaycan’in baskenti Bakü’de Ermeni askerler tarafindan katledilen 147 sehit için anma töreni düzenledi.

33 yil önce tarihe 20 Ocak Katliami olarak geçen günün anlam ve önemi için Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapilan anma törenine Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok’un yani sira Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Resad Memmedov katildi.



Anma töreninde konusan Altinok, Azerbaycan sehitlerinin Türkiye’nin de sehitlerin oldugunu belirterek, “Hür yasamak istiyoruz diyerek Azatlik Meydani’na çikarak ve Rus askeri, Azerbaycan disinda yasasin hürriyet ve istiklal istikballerini haykirirken Rus ordulari tarafindan, parklarin altinda 174 kardesimiz sehit, 714 kardesimiz gazi olmus ve 814 kardesimizden gözaltina alinmistir ama bunlar durdurabilmis mi durduramamistir. Azerbaycan 1877’de baslayan isgal daha sonra 1916’da Mehmet Emin Resulzade ile yeni bir Azerbaycan devletinin kurulmasi, onu da kisa bir süre sonra tekrar yikilmasiyla beraber 1877’de baslayan esaret dönemi 1990’da yigitler, sehitler ve kahramanlarimizin sayesinde son bulmustur” diye konustu.



“Azerbaycan devletimiz hürriyet ve istikbaline kavusmustur”

Azerbaycan sehitlerini ve kahramanlarini rahmetle andigini söyleyen Altinok, “Sairimiz diyor ki ‘Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir, toprak eger ugrunda ölen varsa vatandir.’ Dolayisiyla sehitlerimizin cesareti, yigitlik ve kahraman mesaisinde yeniden bagimsiz Azerbaycan devletimiz hürriyet ve istikbaline kavusmustur. Sehitler bayrak, bayrak göklerde can kardes Azerbaycan’imiz hür ve istiklali kiyamete kadar payidar oldukça hep yasayacaktir. Kahramanlarimiz hep anilacak hep hatirlanacak ve onlara dua edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Azerbaycan bayragimiz Karabag’a asildi”

Çirpinirdin Karadeniz’in yazari Ahmet Cevat’i anan Altinok, “Türk’ün bayragini Turan ele asacagiz derken ona sunu ekliyorduk, can Azerbaycan bayragini, gün olacak Karabag’a asacagiz. Çok sükür can Azerbaycan bayragimiz Karabag’a asildi” dedi.

Anma töreni, Altinok’un konusmasi ardindan Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Cografya Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Togrul Ismayil ve Türkiye Politik Stratejik Arastirmalar Vakfi Baskan Vekili (TÜRPAV) Sinan Demirtürk’ün katilimi ile gerçeklestirilen panel ile devam etti.
Kaynak: İHA