Karaalioglu Parki Içerisindeki Izinsiz Yapilar Yikiliyor

Büyüksehir Belediyesi Zabita ekipleri, Fen Isleri ve Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ekipleri Karaalioglu Parki içerisinde yer alan çay bahçesi içerisindeki sert zemini kaldirirken, izinsiz yapilan imalatlari yikiyor. Isletmeci tarafindan yapilardaki büyültmeler sökülerek eski haline getiriliyor. Karaalioglu Parki içerisindeki yesil doku Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan eski haline getiriliyor

Karaalioglu Parki Içerisindeki Izinsiz Yapilar Yikiliyor


Agaçlarin korunmasinda kimyasal ve mekaniksel mücadele

Öte yandan Karaalioglu Parki içerisindeki basta palmiye agaçlarinda görülen kirmizi palmiye böcegi yani sira son zamanlarda mese ve çinar agaçlarinda uzun anten böcegi ile peyzaj agaçlarinda dip kurdu zararlisi görülmeye baslandi. Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ekipleri, bu zararlilara karsi kimyasal ve mekanik mücadele baslatti. Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskani Dr. Çigdem Hacioglu, son zamanlar dip kurdu zararlisinin agaçlarin köklerinden girerek, agaçla topragin bulusma noktasina zarar verdigini söyledi.



Alandan kaldirilan agacin yerine yenisi dikiliyor

Çigdem Hacioglu, bu zararlilarin agaçlari birden kuruttuguna dikkat çekerek, “Karaalioglu Parki içerisindeki bazi agaçlarda uzun anten böcegi zararlisi ve kirmizi palmiye böceginin yani sira dip kurdu zararlisi bazi peyzaj agacimiza zarar verdi. Yillardir bu konuyla ilgili kimyasal mücadele ve budama gibi mekaniksel mücadele yapiyoruz. Yol alamadigimiz noktalarda bu agaçlarin devrilme, can ve mal kaybi riskini ortadan kaldirmak ve en önemlisi de diger agaçlarin zarar görmesini engellemek için bu agaçlari ilgili kurumlardan gerekli izinlerini alarak alandan kaldiriyoruz. Her kaldirdigimiz agacin yerine daha yesil bir Antalya için hemen yeni agaç dikiyoruz. Maalesef zarar gören birkaç tane agacimiz vardi. Vatandaslarimizdan gelen talepler dogrultusunda teknik ekibimiz inceleme yapti ve muhtemel risklere karsi birkaç agaç alandan kaldirdi. Dikim mevsiminin baslamasiyla birlikte bugüne kadar Antalya’miza 15 bin agaç diktik. Yeni agaçlar ve peyzaj çalismalarimizla kentimizi güzellestirme devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA