Hak-Is Genel Baskani Arslan Açiklamasi 'Sendikasiz Bütün Çalisanlari Hak-Is'te Örgütlenmeye Davet Ediyoruz'

Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, “Hak-Is’in gücünün Türkiye’nin gücü oldugu inanciyla, sendikasiz bütün isçileri Hak-Is çatisi altindaki sendikalarimizda örgütlenmeye davet ediyoruz” dedi.

Hak-Is Genel Baskani Mahmut Arslan, 2023 yili birinci dönemi sendikal istatistiklere iliskin olarak yaptigi degerlendirmede, Hak-Is Konfederasyonu’nun isçilerin takdirini ve güvenini kazanmaya devam ederek bütün zorluklara ragmen istikrarli büyümesini sürdürdügünü söyledi.



Arslan, Hak-Is olarak, üyelerimizden aldigimiz güçle yeni ufuklara, yeni zirvelere daha emin adimlarla yürüyoruz. Bize inanan, Hak-Is davasina gönül veren ve Hak-Is’i gelecege tasiyan bütün emekçi kardeslerimize tesekkür ediyoruz. Hak-Is’in gücünün Türkiye’nin gücü oldugu inanciyla, sendikasiz bütün isçileri Hak-Is çatisi altindaki sendikalarimizda örgütlenmeye davet ediyoruz” dedi.

Hak-Is Konfederasyonu olarak, yürüdükleri yolda kendilerine inanan herkese tesekkür ettigini söyleyen Arslan “Hak-Is olarak, büyük ugrasilarimiz ve taleplerimiz üzerine istatistiklerin sonunda yer verilmeye baslanan Konfederasyonlarin toplam üye sayilari ile baraj durumunu gösteren tabloya bu istatistiklerde de yer verilmedigini görmekteyiz. Konfederasyonlarin üye sayilari ile baraj durumlarini gösteren tabloya, sendikal istatistiklerde yer verilmesi konusundaki talebimizi bir kez daha ifade ediyoruz” diye konustu.



Hak-Is’e bagli Sendikalarda, durum sendikalarinin üye sayilarini artirarak yoluna daha güçlü bir sekilde devam edeceklerini belirten Arslan su ifadelere yer verdi:

“Bu dönemde bir sendikamiz Türkiye’nin en büyük ikinci sendikasi ve diger sendikamiz Türkiye’nin üçüncü büyük sendikasi olmustur. Hak-Is’e üye Hizmet-Is, Öz Saglik-Is, Öz Finans-Is, Öz Orman-Is, Öz Agaç-Is ve Medya-Is Sendikalarimiz bulunduklari iskollarinda lider olmustur. Hak-Is ve üye sendikalari, örgütlenmede yasanan zorluklara ragmen büyüklügünden ve gücünden hiçbir sey kaybetmeden mücadelesine devam etmektedir. Konfederasyonumuz, 21 üye sendikasi ile birlikte örgütlenmeyi, büyümeyi ve güçlenmeyi istikrarli bir sekilde sürdürecektir.

Hak-Is’i gelecege tasiyan ve bize gönül veren tüm teskilatimiza bir kez daha tesekkür ederiz. Hak-Is olarak, ’Birlikte Yürüyelim, Birlikte Erdemli Sendikaciligi Insaa Edelim, Birlikte Hak-Is Olalim’ diyoruz. Daha büyük ve daha güçlü Türkiye ve Hak-Is için üyelerimizden aldigimiz güçle yeni ufuklara, yeni zirvelere yürüyor, sendikasiz bütün isçileri Hak-Is’te örgütlenmeye davet ediyoruz.”
Kaynak: İHA