Çocuklarinin Gözü Önünde Esini Öldüren Katil Koca, Ilk Kez Hakim Karsisina Çikti

Isparta’da iki çocugunun gözü önünde esini öldüren sanik, hakim karsisina çikti. Sanik, "Herhangi bir kastim yoktu, kazara vuruldu" dedi.

Çocuklarinin Gözü Önünde Esini Öldüren Katil Koca, Ilk Kez Hakim Karsisina Çikti
Olay, 2 Ekim 2022 tarihinde Isparta merkeze bagli Büyükgökçeli köyünde aksam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evli ve iki çocuk sahibi çift, 13 ve 15 yasindaki çocuklariyla birlikte köyde bulunan agila çikti. Kisa süre içerisinde çift arasinda henüz bilinmeyen bir nedenle tartisma çikti. Sezer I. (38) çocuklarinin gözü önünde esi Yadigar I. (40) silahla vurdu. Olayin ardindan Sezer I. olay yerinden kaçarak uzaklasirken, annelerini yerde gören çocuklar durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine saglik ve jandarma olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Saglik ekiplerinin müdahalesinin ardindan Isparta Sehir Hastanesine kaldirilan Yadigar I., yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Jandarma ekiplerinin genis çapli çalismasi sonucu Sezer Isik Isparta Egirdir yolu Okuyanlar mevkiinde yakalanarak gözaltina alindi. Sezer I., ifadesinin ardindan sevk edildigi adli makamlarca tutuklandi.

Sezer I. hakkinda, ömür boyu hapis cezasi istemiyle açilan davanin ilk durusmasi Isparta 1’inci Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Durusmada; tutuklu sanik Sezer Isik ve taraf avukatlari hazir bulundu.

"Kazara vuruldu"

Mahkeme savunmasina kendisine söz hakki verilen Sezer I., 15 yillik evli olduklarini ve zaman zaman aile içerisinde yasanabilen çok siddetli olmayan tartismalarin yasandigini dile getirerek, "Ben daga traktörle su tanki çikaracaktim. Esim ve oglum Ali I. benden önce motosikletle önden çiktilar. Yol üzerinde esim ve 8 yildir hasim oldugum M.M ile karsi karsiya geldiklerini gördüm. Beni görünce hemen hareket ettiler ve çadira çiktilar. Esimin yol kenarinda çocukla birlikte durup konustuklarini görmem üzerine basladi tartismamiz. Agila geldigimizde esime, ’Sen benim küs oldugum adamla ne konusuyordun?’ diye sordum, ’Bir sey konusmadik’ dedi.

Ogluma sordum, ’Bir sey konusmadik’ dedi.

Esim ’Sen ne demek istiyorsun?’ deyip üzerime yürüdü. Belimde silah vardi, silahi çikarmamla birlikte silaha yapisti. Esim bu defa ’Beni mi vuracaksin? Sen vuramazsin ver ben vurayim kendimi’ deyip silahi namlusundan tuttu ve tabancadan sarjör düstü. Sarjörü tekrar yerine taktim ve sonra silah bir anda patladi. Esimin elinin kanadigini gördüm. Elinden yaralandigini düsündüm. Herhangi bir kastim yoktu, kazara vuruldu. Çocuklarim bagirmaya baslayip üzerime yürüdüler, dayanamadim. Ben kendilerine ambulans çagirmalarini, köye haber vermelerini söyleyip olay yerinden ayrildim. Benim köyde kimsem yok, esimin akrabalari kalabalik, bu yüzden bana zarar verebilirler diye gittim. Daha sonra jandarmaya teslim oldum. Esimin durumunu onlara sorarak ögrendim. Kasten öldürmek istesem bunu çocuklarimin yaninda yapmazdim" dedi.

Mahkeme heyeti, tabancanin adli emanetten getirilerek, emniyet tertibatinin kolaylikla açilip açilmadiginin kontrol edilmesini istedi. Getirilen tabancayi baskan önce kendisi inceledi, ardindan sanik ve müsteki avukatlarina inceletti. Emniyet tertibatinin kolay açilmadigi belirlenerek, tutanaga geçirildi. Mahkeme heyeti, sanigin tutukluluk halinin devamina ve olayin tanigi 13 ile 15 yaslarindaki 2 çocugun sonraki celseye getirilmelerine karar verip durusmayi 9 Mart tarihine erteledi.
Kaynak: İHA