Bursa'da UFO'ya Benzetilen Mercek Bulutlarla Ilgili Paylasim

Bursa’da sabah saatlerinde görülen ve UFO’ya benzetilen mercek bulutlarla ilgili Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da paylasim yaparak, olumsuz bir durumun olmadigina dikkat çekti.

Bursa'da UFO'ya Benzetilen Mercek Bulutlarla Ilgili Paylasim
Türkiye’nin gündemine oturan, Bursa’nin merkez ilçeleri basta olmak üzere sabah saatlerinde Uludag’in üzerinde UFO’ya benzeyen bulut, binlerce kisi tarafindan cep telefonlariyla kaydedildi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da bulutlarla ilgili sosyal medya hesaplarindan yaptigi gökyüzü fotografli paylasimda, "Merak etmeyin, ekiplerimiz görevlerinin basinda. Herkese isil isil, mutlu günler dilerim" ifadelerine yer verdi.

Meteoroloji Genel Müdürlügünün internet sitesinden edinilen bilgiye göre, mercek bulutlari engebelerden kaynaklanan rüzgar dalgalanmalarinin bir sonucu olarak meydana geliyor ve engebenin kuytu tarafinda asagi dogru hareketli türbülansin oldugunu gösteriyor. Orografik bir olayin sonucu olan ve UFO’yu andiran bulutun, fön rüzgarlarinin bulundugu her türlü cografi alanda görülme ihtimalinin yüksek oldugu belirtiliyor.
Kaynak: İHA