Bu Projeyle 25 Bin Ögrenci Uyusturucu Maddeden Uzak Tutulacak

Kastamonu’da hayata geçirilen proje ile 2023 yilinda 25 bin ögrenciye ulasilarak uyusturucu maddeden uzak tutulmalari saglamak amaci ile çesitli egitim ve etkinlikler düzenlenecek.

Bu Projeyle 25 Bin Ögrenci Uyusturucu Maddeden Uzak Tutulacak
Kastamonu Il Emniyet Müdürlügü, Kastamonu Il Milli Egitim Müdürlügü ile Kronospan Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.S. isbirliginde hayata geçirilen "Hayata Renk Verelim" sosyal sorumluluk projesi, 2023 yilinda da devam edecek. Sürdürülecek proje ile 2023 yilinda ulasilmasi hedeflenen 25 bin ögrenciye, suçtan ve uyusturucu maddeden uzak durmalari amaciyla çesitli egitimler verilecek ve düzenlenecek etkinliklerle sosyallesmeleri saglanacak. Proje, Kastamonu Valiligi’nde düzenlenen toplanti ile tanitildi.

"Amacimiz, 25 bin ögrenciye ulasmak"

Projenin tanitim toplantisinda konusan Kastamonu Valisi Avni Çakir, “Üniversite asamasindaki gençlerimiz, her türlü zararli aliskanliklar, uyusturucu maddelerden uzak tutularak saglikli bir birey olarak yetistirmek noktasinda önledigimiz çalismada onlari korumak, hayata daha çok renk getirmek amaciyla iki farkli projeyi insallah uygulamaya geçiriyoruz. Bunlardan bir tanesi 19 ilçemizde anasinifindan lise ögrencilerine kadar tüm ögrencilerimize temel birey kurallari, madde bagimliligi, siber suçlar gibi konularla destekleyici çalismalar yapilacak. Bu proje çerçevesinde ögrencilerimize resim, siir kompozisyon çalismalari düzenlenecek, farkindaliklar arttirilacak. Yine bu saymis oldugumuz tüm ilçelerde ögrenci gruplarimizin tamaminda sportif faaliyetler egitimiyle yarismalara katilimlari desteklenecek. Bisiklet, masa tenisi, satranç, voleybol, atletizm, olmak üzere tüm spor malzemeleri saglanacak. Faaliyetlerimizden birisi de ilçelerden ve il merkezinden sinema günlerindeki sinemalara getirilerek sosyal hayatlarinda bilgi kazandirilmaya çalisilacak. 12. siniflardaki ögrencilerimize Kastamonu Üniversitesi isbirligiyle gidilerek sinav öncesi diger alanlardaki tecrübesiyle mesleki kariyer günleri yapilacak. Ikinci faaliyet olarak kamp ve piknik gibi çesitli faaliyetler düzenlenecek. Ilgaz ve ilçelerde etkinlikler düzenlenecek. 3 bin ögrenciye tiyatro sunumu gerçeklestirilecek. Son faaliyet olarak bu çerçevede ögrencilerimize Çanakkale gezisi düzenlenecek. ‘Hayata Renk Verelim’ projesindeki amacimiz, 25 bin ögrenciye ulasmak. Bu etkinliklerin tamamiyla tüm ögrencilerimize ulasmis olacagiz. Bu projede Il Milli Egitim Müdürlügü Gençlik ve Spor Il Müdürlügümüz ve Kastamonu Üniversitesi olacak. Yine bir diger projemizde 2023 yilinda gerçeklestirilecek projemiz olan ’Bilinçli Gençler Saglikli Toplum 2023’ yerel sosyal sorumluluk projesi. Bu proje neticesinde özellikle 15 ilçemizde meslek yüksek okullarindaki ögrencilere de madde bagimliligi konusunda egitim verilerek bilinçlendirme yapilacak ve bu faaliyetler neticesinde egitim meteryalleri konusunda desteklenme saglanacak. Yine Kastamonu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ögrencileri olarak afis, slogan yarismalari ile ödüllendirilecek. Son olarak da ögrencilerimiz arasinda sportif müsabakalar düzenlenerek bunlarin ödüllendirilmesi ve sporla daha çok baris saglamalari saglanacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA