BAU 25'Nci Yasini Kutluyor

Bahçesehir Üniversitesi, 25’nci kurulus yil dönümüne özel olarak “BAU 25. Yil Ödül Töreni”ni düzenledi. BAU’nun çeyrek yasinda dünya üniversiteleri arasinda ilk 500’e girmesinin mutlulugunu yasadigini söyleyen BAU Mütevelli Heyeti Baskani Enver Yücel, “En büyük motivasyonum ülkeme olan sevgimdir” dedi.

BAU 25'Nci Yasini Kutluyor
BAU Besiktas Kampüsü’nde gerçeklesen programa BAU Mütevelli Heyeti Baskani Enver Yücel, BAU Rektörü Prof. Dr. Sirin Karedeniz, BAU Mütevelli Heyeti üyeleri ve BAU akademik ve idari personeli katildi.

Etkinlikte arastirmalar ve uluslararasi yayinlar ile bilime katkida bulunan akademisyenler, kuruma katki saglayan tüm çalisanlar ödüllendirildi.

“Ne mutlu ki hedefimize ulastik”

Üniversitenin kurulus hikâyesini anlatan Enver Yücel, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulusunun 100’üncü yilini kutladigimiz bu yil, Bahçesehir Üniversitesi ailesi için ayri bir öneme sahip. Bu yil, BAU Global aginin amiral gemisi Bahçesehir Üniversitesi’nin 25’inci kurulus yil dönümü. Gelecegin liderlerini yetistirmek amaciyla yola çiktigimiz üniversitemizle Cumhuriyetimizin çeyrek asrina eslik etmenin hakli gururunu ve mutlulugunu yasiyoruz. Geriye dönüp baktigimizda zor günlerimiz de oldu ancak hiç yilmadik, hayallerimizden vazgeçmeyip yola devam ettik ve tüm azmimizle hep birlikte canla basla çalistik. O zaman yola çikarken bir hedef koymustuk. 25 yilda dünyada ilk 500 üniversite içinde olacagimiza dair. Simdi çeyrek asri geride birakirken, ne mutlu ki hedefimize ulastik. Bahçesehir Üniversitemiz, dünyanin en itibarli derecelendirme kurulusu Times Higher Education 2023 verilerine göre Türkiye’deki üniversiteler arasinda 5’inci, tüm dünya üniversiteleri arasinda “Industry Income- Endüstriyel Kazanç” alaninda 374’üncü oldu” dedi.



“En büyük motivasyonum ülkeme olan sevgimdir”

25 yilda azimle çalistiklarini belirten Enver Yücel sözlerini söyle sürdürdü: “50 yila yakindir BUEK grubunun liderligini yapiyorum. Bu süreçte her geçen gün hem ögrendim hem ögrettim. Tüm bunlar için çaba sarf ederken en büyük motivasyonum ülkeme olan sevgimdir. Eger ben memleketime ve insanliga faydali yararli seyler birakabilirsem, hele ki ülkemin ihtiyaci olan herhangi bir konuda fayda saglayabilirsem o zaman dünyadaki en büyük mutluluk benim olur. Bizim gençlerimiz en nitelikli egitime layiktir, yabanci ülke çocuklarinin gerisinde olamaz anlayisi ile hep evrensel boyutta karar aldik. Bu yüzden asagi yukari 30 yildir yurt disinda dolasiyorum ve dünyanin en iyi okullarini geziyorum. 25 yilda bunlari basardik dedigimiz zaman herkes hayret ediyor. Dünyanin gelismis ülkelerinde böyle bir örnek yok. Ne Amerika’da ne Avrupa’da ne de baska bir yerde. Dünya siralamasinda çok iyi bir yere gelerek, 7 bin 500 uluslararasi ögrenci olmak üzere 30 bin ögrenciye egitim veren bir kurum olduk. Ama bu yetmez. Genç nesli nitelikli bir sekilde egitmeye devam etmemiz lazim. Eger biz onlari iyi egitebilirsek yarinin dünyasinda önemli bir yerde oluruz. Egitimden baska bir sektöre yatirim yapmak beyhudedir.”

“25 sene boyunca hep ürettik”

Törende, 25 yil boyunca sürekli artan ivmeyle hep birlikte çalistiklarini söyleyen BAU Rektörü Prof. Dr. Sirin Karadeniz, “BAU’nun 25. yilinda ödül törenimizde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. Biliyorsunuz ki ayni zamanda bu sene Cumhuriyetimizin 100’üncü yilini kutluyoruz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hayatta en hakiki mürsit ilimdir, fendir” dedigi yolda üniversitemiz de bu yüzyilin çeyregine sahitlik etti ve etmeye de devam edecektir. Bu vesileyle BAU’nun çeyrek asirlik basarisinda emegi olan herkese tesekkür ediyoruz. Bu sene çeyrek yasimizi, BAU 25. Yil Ödül Töreni ile kutlamaya basliyoruz. Yil boyu devam eden farkli bilimsel etkinliklerimiz, konferanslarimiz, mezunlarimiz ve ögrencilerimizle yapacagimiz çok güzel etkinliklerimiz olacak. 25 yilda neler oldu diye dönüp baktigimizda bilim insanlari olarak biz dünyada öncü bilimsel çiktilar üretmisiz. Arastirma alaninda yayinlarimiza baktigimizda neredeyse dünyanin her ülkesinde bilimsel çiktilarimiz bulunmaktadir. Ayni zamanda dünyanin önemli kuruluslarindan projeler almisiz ve bu projeleri basariyla gerçeklestirmisiz. Uluslararasi olma düzeyinde ülkemize örnek bir üniversite olmusuz. Tüm fakültelerimizde uygulamanin içinde olan egitim modellerini ve yaklasimlarini seçip, COOP modeli çerçevesinde sektörle birlikte is yasamindaki uygulamalari üniversite sürecine dahil etmisiz. Bunlari sürekli güncelleyip yeni ve farkli ne olabilir diye üzerine gelistirmeler yapmisiz. Gelecek yillarda tüm bunlarin üzerine yenilikçi ve öncü çalismalarimizi ekleyerek nitelikli büyümeye ve bilimin isiginda genç nesilleri yetistirmeye devam edecegiz. Nice 25 yillarimiz olsun” dedi.



BAU 25. yil ödülleri sahiplerini buldu

BAU rektörlügü tarafindan proje çalismasi yürüten ögretim üyelerine BAU Toplumsal Fayda Ödülü, BAU Bilime Katki Ödülü ve BAU Onur Ödülü olmak üzere ödüller takdim edildi. Ilk olarak; uzaktan egitim, ölçme ve degerlendirme, egitim teknolojileri, egitsel veri madenciligi ve yapay zekâ alanlarinda çalismalar yürüten BAU Hibrit Dönüsüm Yürütme Kurulu Baskani Dr. Ergün Akgün, Türkiye’ye egitim alaninda sagladigi katkilar ve çalismalarindan dolayi BAU Toplumsal Fayda Ödülü layik görüldü.

Dr. Ergün Akgün’e ödülünü, BAU Mütevelli Heyeti Baskani Enver Yücel ve Bahçesehir Üniversitesi Rektörü Sirin Karadeniz takdim etti.

Her yil ögretim üyelerinin bilimsel çalismalari, bilimsel makale sayilari, atif sayilari, ulusal ve uluslararasi bilimsel kurumlarda temsil gibi konularda basari saglamis ögretim üyelerine verilen BAU Bilime Katki Ödülü’nü, koronavirüse karsi yürüttügü ilaç çalismalariyla adini duyuran BAU Eczacilik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Serdar Durdagi aldi. Bilgisayar destekli ilaç tasarimi konusunda iki kitap ve yedi kitap bölümü yayinlanan ve hakemli tibbi kimya ve hesaplamali biyofizik dergilerinde h-endeksi 39 olan yaklasik 180 arastirma makalesi bulunan Durdagi’na ödülü, BAU Mütevelli Heyeti Baskani Enver Yücel ve Bahçesehir Üniversitesi Rektörü Sirin Karadeniz takdim etti.

BAU Onur Ödülü’nü ise; hayatini bilime adamis, yayinlari, kitaplari ve bilimsel çalismalariyla; toplumsal yasama, egitime yön veren BAU Sosyoloji Bölümü Kurucu Baskani ve TOSAM kurucu direktörü Prof. Dr. Nilüfer Narli’ya verildi.

Sosyal-cinsiyet, Ortadogu ülkelerinde toplum ve siyaset, Islami hareketler, kaçak göç, asker-sivil iliskileri ve iyi yönetisim konularinda çalismalar yürüten Narli’ya ödülünü, BAU Mütevelli Heyeti Baskani Enver Yücel ve Bahçesehir Üniversitesi Rektörü Sirin Karadeniz takdim etti.

Son olarak ödül töreninde ayrica, kurumda 10’uncu ve 15’inci ve 20’inci yilini dolduran akademik ve idari personele plaketleri verildi.

Kaynak: İHA