Baskan Aktas'tan Yenisehir'e Yeni Yol Müjdesi

Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin üçüncü büyük sanayi sitesine Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan alternatif yol yapimi için çalismalar basliyor.

Baskan Aktas'tan Yenisehir'e Yeni Yol Müjdesi
YESAN’i ziyaret eden Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, santiye alaninda açiklamalarda bulundu. Yenisehir TSO Baskani Orhan Torun’un baskanligini yaptigi YESAN’in bölgenin gelisimine ciddi katkilar saglayacagini belirten Alinur Aktas, "Yenisehir her geçen gün gelisen güzellesen, tarim ve sanayi ile büyüyen bir ilçemiz. Hizli tren 2024 sonu gelecek. Otoyol çalismasi hizli bir sekilde devam ediyor. Bunlara paralel olarak YESAN kurulmus. Subasi Mahallesi’ne ilk etapta 210, ikinci etapta 104 konut, Toplu Konut Idaresi tarafindan bu bölgeye yapiliyor. Bu resmen yeni bir yerlesim birimi demek. Taktir edersiniz ki yeni olusan bir bölgenin ve sanayiye kolay ve modern ulasim için yol ve alt yapi gerekli. Bunlarin hepsini ayni anda planlamak gerekiyor. Birinci amacimiz Subasi Mahallesi’ni rahatlatmak istiyoruz. Çünkü su an insaat nedeniyle ve bittiginde ciddi bir araç sirkülasyonu olacak. Mevcut yol bu anlamda saglikli degil. Bunun için yaklasik 2 kilometrelik yeni bir çevre yolu yapmamiz gerekiyor. Bunun için mahalle sakinlerimizden de anlayis bekliyoruz" dedi.

Çalismalara kisa süre içinde baslayacaklarini belirten Aktas, "Yapacagimiz bu yol ayni zamanda bölgede bulunan 7 kirsal mahallemize de hizmet verecek. Onlarin saglikli ulasim yapmalarini saglayacak. Bunlar agir maliyetli isler. Ancak önemli olan ilçemizin gelismesinin önünü açmaktir. Is dünyasi güzel bir is yapiyor bize de onlari desteklemek düsüyor. Ben özellikle muhtarimizdan ve Belediye Baskanimiz Davut Aydin’dan kamulastirma konusunda destek olmalarini rica ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA