Palandöken, Pistleriyle Göz Kamastiriyor

Palandöken Kayak Merkezi, pistleriyle kayakseverleri büyülüyor.

Palandöken, Pistleriyle Göz Kamastiriyor
"Ejder 3200" ve "Palandöken 2" pistleriyle kayakseverlerin ilgi odagi haline gelen Palandöken Kayak Merkezi, 90 kilometreyi bulan pist uzunlugu ile dünyanin en uzun pistlerine sahip kayak merkezleri arasinda gösteriliyor.

Palandöken 2 Kayak Merkezinde kayak yapan Erzurum Valisi Okay Memis, "Erzurum Palandöken 2 Kayak Merkezindeyiz, biliyorsunuz Erzurum’da iki tane uluslararasi standartta kayak merkezimiz var. Birisi Palandöken Merkez, bir digeri de su anda yerel ismiyle konakli dedigimiz Palandöken 2 olarak nitelendirdigimiz kayak merkezindeyiz. Maalesef bu sene tüm Türkiye genelinde yeterli kar yagisini alamadik. Dogada yeterince kar olmamasi ile birlikte, bizim Palandöken 1 ve Palandöken 2 tesislerimizde suni karlama oldugu için sanki dogada 4 metre kar varmis gibi çok rahatlikla kayak yapmaniz mümkün ve burada 8 tane pist var; 8’i de uluslararasi standartta. Hele ki 3 tanesi Uluslararasi Kayak Federasyonunun onayladigi, yarislarin yapildigi bir merkez" dedi.



"Dünya standartlarinda pistlerimiz var"

Vali Memis, Palandöken 1 ve Palandöken 2’de toplamda 90 kilometreye yakin pist uzunlugu bulundugunu ifade ederek, "Bu pist uzunlugu dünya standartlarinda bir uzunluk. Çok iyi kayak bilenlerin bile sikilmadan en az 1 hafta istedigi kadar kayak yapabilecegi bir merkez burasi" diye konustu.

Kaynak: İHA