Tezgahin En Ucuzu 'Tirsi' Oldu

Karadeniz’de geçtigimiz hafta etkili olan firtina balik tezgahlarina yansidi. Fiyatlarin arttigi tezgahlarda kilosu 30 liradan satilan "tirsi" en ucuz balik oldu.

Tezgahin En Ucuzu 'Tirsi' Oldu
Geçtigimiz günlerde etkili olan firtinadan balikçilar da etkilendi. Firtina sebebiyle balikçi tekneleri Karadeniz’e açilamadi.

Firtinanin tezgahlari etkiledigini belirten balikçi Tuncay Kiliç, "Karadeniz’de su anda balik sikintili durumda. Hava esiyor. Denize çikilamadigi için tezgahlarda balik az. Çok az balik var. Ilerleyen günlerde bu durum düzelir diye umuyoruz. Suan hava muhalefetinden dolayi balikçilar rahat rahat çalisamiyor. O yüzden çok bolluk yok ama yine de tezgahlarimizda balik var" dedi.

Tirsi baliginin vatandaslar tarafindan severek tüketildigini ifade eden Kiliç, "Karadeniz’de artik tirsi sezonu basladi.

Geçen sene vatandaslar tirsiyi çok sevmisti. Bu bölgeye has bir balik, güzel bir balik. Tam da zamani geldi. Bu baligi insanlarda soruyordu. Zaten gören de aliyor. Karadeniz’e has bir balik ve sadece Karadeniz’de çikiyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA