Silopili Ögrenciler Roman Kitaplarindaki Karakterleri Canlandirdi

Sirnak’in Silopi ilçesinde ögrenciler okuduklari kitaplarda öne çikan karakterleri canlandirdi.

Silopili Ögrenciler Roman Kitaplarindaki Karakterleri Canlandirdi
Silopi Ilçe Milli Egitim Müdürlügü AR-GE birimi tarafindan baslatilan proje çerçevesinde, ögrencilerin kitap okumaya ilgilerinin artmasi adina ’Roman Karakterleri Canlandirma’ adli etkinlik düzenlendi.

Atatürk Anadolu Lisesi ögrencilerinin Koç Ilk Okulu da sergiledigi roman kahramanlari etkinligine veliler ve kurum müdürlerinin de yogun ilgisi oldu.

Türk klasikleri ve dünya klasiklerinin içerisinden seçilen romanlarin bas karakterlerini canlandiran ögrenciler katilimcilara düzenlenen sergide romanlarin kisaca özetini anlatti.

Daha sonra konferans salonunda roman bas karakterlerine bürünen ögrenciler, okuduklari romanlardan kisa skeçler yaparak katilimcilara okumanin insan hayatinda çok farkli ve büyük önem arz ettigine degindi.

Konu ile ilgili açiklamada bulunan Ilçe Milli Egitim Müdürü AR-GE biriminde görevli Türkçe ögretmeni Hilal Bozkurt, etkinligin temelinde Sakarya Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev yapan ögretmen Ercan Yilmaz’dan esinlendiklerini söyledi.

Türkçe dilinin az kullanilmis oldugu bu cografyalarda okuma orani çok düsük oldugunu ifade eden Bozkurt, "Aslinda bu ülkemizin genel durumu ama burada bariz bir sekilde ortaya konuluyor. Bizler de farkindalik kazanmak adina ne yapalim dedik ve bu projeyi uygulamaya karar verdik. Bu ayni zamanda çocuklarin kendi roman kahramanlarini sokakta, tiyatroda görüp onlarla özdesim saglayarak okumaya olan meraki artiyor. Bizim de amacimiz buydu. Çocuklarda okuma aliskanligi kazanarak farkindalik olusturmak. Amacimiza da ulastigimiz düsünüyorum. Bizler bu cografyada her ne kadar dezavantajli görünsek de, bu böyle lanse edilse de gerçekten burada artik çok güzel etkinlikler yapiliyor. Bizler de bunun destekçisi olarak çocuklarimizin her zaman yanindayiz" dedi.

Ögrencilerden Reyhan Tatar, "Ben, Halide Edip Adivar’in Sinekli Bakkal kitabinin bas kahramani Rabia. Bu projeye basladigimiz gün çok heyecanlanmistik. Hocalarimiz özellikle karakterlere benzeyen biz ögrencileri seçtiler. Güzel bir proje gerçeklestirdik. Çok mutluyum" seklinde konustu.

Program toplu çekilen fotografin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA