Samsun Büyüksehir Belediyesi, 2022 Yilinda 832 Aileye Evde Bakim Hizmeti Verdi

Samsun Büyüksehir Belediyesi (SBB), evde bakim ve saglik hizmetiyle 2022 yilinda 832 aileyi evlerinde 5 bin 872 kez ziyaret ettigini açikladi. 2023’te ise evde bakim hizmeti alan aile sayisinin artacagi belirtildi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi, 2022 Yilinda 832 Aileye Evde Bakim Hizmeti Verdi
SBB Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Yasli Bakim Hizmetleri Sube Müdürlügü bünyesindeki doktor ve hemsirelerden olusan saglik ekipleri, belirli periyodlarla yasli ve engelli vatandaslari evlerinde ziyaret ederek genel saglik kontrolleri, ilaç ve pansumanlarini gerçeklestiriyor. 2022 yilinda 832 ailenin evde bakim hizmeti aldigi ve yaslilarin 5 bin 872 kez ziyaret edildigi belirtildi.

Ilkadim ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yasayan Emine-Hüseyin Günaydin çifti, 5 yildir saglik hizmeti veren SBB’ye tesekkür ederek, düzenli olarak kendilerini ziyaret eden görevlilerin evde bakim ile her ihtiyaçlarini karsiladiklarini kaydetti.

Doktor ve hemsirelerin kendilerine çok iyi davrandigini ve bilgilendirdigini ifade eden Emine Günaydin ise, “Bacaklarimda platin var, bel agirlarimdan dolayi hastanede tedavi görüyorum. Hastaneye gitmekte zorluk çekiyorum. Onun için zaman zaman Büyüksehir Belediyesini ariyorum. Sag olsunlar hemen gelip hastaneye götürüyorlar. Bunun yani sira saglik ekibi de sik sik bizi ziyaret edip, tansiyonumu ve sekerimi ölçüyor, ilaçlarimizi takip ediyorlar. Temizlik ekipleri de evimizi derleyip topluyor. Hepsinden ve hizmetten çok memnunum” seklinde konustu.

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’nda görevli hemsire Esra Akgül ise, “Hüseyin amca ve Emine teyzeyi her ay düzenli olarak ziyaret edip kontrollerini yapiyoruz. Onun disinda antibiyotik hariç ignelerini yapiyoruz. Onlar aradigi sürece gelip her türlü hizmeti veriyoruz. Onlar mutlu oldukça bizler de mutlu oluyoruz” ifadelerini kullandi.

SBB, 2023 yilinda evde bakim hizmeti alan aile sayisinin da arttirilacagini söyledi.

Kaynak: İHA