Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Ilk Temeli Burada Attik, Bunu Türkiye'ye Yayacagiz'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani kemal Kiliçdaroglu, bir dizi program için geldigi Izmir’de, Bayrakli’da gelistirilen Halk Konut Projesi’yle Dilber Apartmani’nin temel atma törenine katildi. Burada konusan Kiliçdaroglu, "Depreme dayanikli konutlar için ilk temeli burada attik, bunu Türkiye’ye yayacagiz. Temel amacimiz, Türkiye’de herkesin huzur içinde yasamasi" ifadelerini kullandi.

Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Ilk Temeli Burada Attik, Bunu Türkiye'ye Yayacagiz'
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu Izmir ziyaretindeki ilk olarak, 30 Ekim depreminden etkilenen ve evleri agir hasarli olmadigi için destek alamayan vatandaslar için Bayrakli’da gelistirilen Halk Konut Projesi’yle insaatina baslanan Dilber Apartmani’nin temel atma törenine katildi.

Törene CHP lideri Kiliçdaroglu’nun yani sira, CHP Genel Baskan Basdanismani Tuncay Özkan, CHP Izmir Il Baskani Senol Aslanoglu, Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, partililer ve vatandaslar katildi.



"Evleri hasar gören herkesin uygun kosullarda ev sahibi olmasini saglayacagiz"

Burada vatandaslara seslenen Kiliçdaroglu, “Büyüksehir belediyemiz öncülügünde bir kooperatiflesme mantigi ile depremzedelerin en uygun kosullarda konut sahibi olma imkani saglandi. Daha önce buraya geldim, kat artisi istendi ve bugün oldugu gibi ’Bunu yapacaksin Baskan’ dedim ve bu saglandi. Bugün yüzde 1 kar ile depremzedeler konut sahibi olacaklar. Hiç endise etme bu projeyi tüm illerde uygulayacagiz Sayin Baskan. Evleri hasar gören herkesin uygun kosullarda ev sahibi olmasini saglayacagiz. Vatandas ile kamu yönetimi bir ara oldugunda çok güzel seyler gerçeklesir dendi. Evet vatandas ile kamu birlikte el ele olmasi lazim. Kazanimlari birlikte kazanmamiz lazim ve bu kazanimlari hayata geçirmemiz lazim. Izmir’in bu konuda öncülük yapmasindan dolayi belediye baskanlarimiza tesekkür ediyorum" açiklamasinda bulundu.

"Türkiye’nin bütün kentlerini depreme dayanikli kentler haline getirecegiz"

Kiliçdaroglu, konusmasinda depreme dayanikli konutlarin ilki için Izmir’de temel attiklarini ve bunu tüm Türkiye’ye yayacaklarini da belirtti.

Kiliçdaroglu, "Türkiye bir deprem bölgesi ayni zamanda. Bütün dünya biliyor. Depreme karsi önlem almak siyasi iktidarlarin temel görevlerinden biridir. Japonya da deprem bölgesi ancak daha siddetli depremler olmasina ragmen kimsenin burnu kanamaz. Akilla mantikla, bilgi ve birikimle bu sorunu asabiliriz. Bu sorunu asmakta kararliyiz. Bu sorunun çözümünün temel yolu bilgi ile isler yapmak. Deprem vergileri bunun için çikti. Halktan toplanmasinin temel nedeni güzel ve depreme dayanikli konutlar yapilacaktir. Ancak nereye gittigini ögrenemedik ve bunu hesabi yeteri kadar verilmedi. Hiçbir yurttasimiz endise etmesin, bu vergilerin nereye harcandigini bulacagiz. Türkiye’nin bütün kentlerini depreme dayanikli kentler haline getirecegiz. Akilla mantikla birikimle ve seffaf bir yönetim ile bunlarin tamamini yapacagiz. Depreme dayanikli konutlar için ilk temeli burada attik, bunu Türkiye’ye yayacagiz. Temel amacimiz su, Türkiye’de herkesin huzur içinde yasamasi. Herkes huzur içinde yasarsa caddelerinde sokaklarinda bir araya gelip kucaklasiriz. Helallesmenin mantigi bu. Artik kutuplasmanin, beraber olmanin zamani . O zamana az kaldi, kimse unutmasin geliyor gelmekte olan" diye konustu.

Kaynak: İHA