IYI Parti'de Kazanan Zafer Iksir Oldu

IYI Parti Manisa Il Baskanligi’nin 3. Olagan Il Kongresi, Kültür Sitesi Lale Salonu’nda yapildi. 4,5 yildir Il Baskanligi görevini yürüten Hasan Eryilmaz aday olmazken, 3 adayin yaristigi kongrede Av. Ali Zafer Iksir, delegelerin oylariyla IYI Parti’nin yeni Manisa Il Baskani seçildi.

IYI Parti'de Kazanan Zafer Iksir Oldu
IYI Parti Manisa Il Baskanligi’nin 3. Olagan Il Kongresi, büyük bir heyecanla Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçeklestirildi.

3 adayin yaristigi Il Baskanligi seçimlerinde delegeler salona sigmadi.

Kongreye IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Ridvan Uz, Turgutlu Belediye Baskani Çetin Akin, Saruhanli Belediye Baskani Zeki Bilgin, CHP Il Baskanvekili Ali Kuyumcu ve yöneticileri, Gelecek Partisi Il Baskani Nurten Onutmak ve Demokrat Parti Il Baskani Idris Mecek, Saadet Partisi il yöneticileri, IYI Parti ilçe baskanlari ve yönetimleri, STK temsilcileri ve IYI Partili üyeler katildi.

Programin açilis konusmasini yapan IYI Parti Genel Baskan Yardimcisi Ridvan Uz; salondaki kalabaligin büyük bir cosku içerisinde 2023 seçimlerine hazirlandigini, IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener’i Basbakan ve IYI Parti’yi iktidar yapmak için dur durak bilmeden çalismaya devam ettiklerini söyledi.



Ali Zafer Iksir, Erhan Dumlu ve Tunç Önsoy’un yaristigi seçimlerde 3 aday da coskulu salona hitap etti.

"Makamlar gelip geçici"

Adaylarin konusmalarinin ardindan IYI Parti Manisa Il Baskani Hasan Eryilmaz sözü aldi. Baskan Eryilmaz, “IYI Parti; yas, cinsiyet, etnik unsur gözetmeden Türk milleti için bir birlestirici bir güç, bir umut isigi oldu. Degisimler her zaman sancili olur. Bu süreçte belki yoruldugumuz, belki de kirildigimiz anlar oldu ancak hiçbir zaman degisime olan inancimizi kaybetmedik. Türkiye’nin iyi olacagina dair umudumuzu bir gün bile yitirmedik. Çocuklarimiza güzel bir ülke birakmak için, iyilerin yürüyüsünü ilmek ilmek ördük. 600 üye ile basladigimiz IYI Parti Manisa Il Baskanligi yolculugumuza, bugün itibariyle 15 bin üye sayimiz ile devam ediyoruz. 4,5 yillik görev süremiz boyunca bizlerle birlikte çalisan, elini tasin altina koyan, sayin genel baskanimiz Meral Aksener’in ve partimizin politikalarini vatandaslarimiza anlatan tüm partililerimize tesekkür ediyorum. Makamlar gelip geçici, güzel bir Türkiye’ye olan inançla bir araya gelinen dostluklar kalicidir. Yüzlerce badire atlattik, bin bir yalana iftiraya gögüs gererek geldik. IYI Parti’nin tüm kadrolari; partimizi hem Manisa’da, hem de Türkiye’de birinci yapmak için gece gündüz çalismaya devam edecek, sahadan bir an olsun kopmayacagiz. Genel baskanimizi basbakan, partimizi iktidar yapacagiz. Türkiye’nin ihtiyaci oldugu günesi, birlikte gösterdigimiz dayanisma ve emekle yeniden doguracagiz." dedi.



IYI Parti’nin yeni il baskani Zafer Iksir oldu

Konusmalarin ardindan seçime geçildi. Ali Zafer Iksir, Erhan Dumlu ve Tunç Önsoy kongrede kendi listeleriyle yarisan isimler oldu. 597 delegenin oy kullandigi seçimlerde 3 oy geçersiz sayilirken, Av. Ali Zafer Iksir 326, Tunç Önsoy 180 ve Erhan Dumlu 88 oy aldi. Açiklanan sonuçla Av. Ali Zafer Iksir, IYI Parti’nin yeni Il Baskani oldu. Iksir, IYI Parti’nin bayragini hem Manisa’da hem de Türkiye’de en üst noktaya tasiyacaklarini söyledi.



Kongre sonunda IYI Parti’nin yeni ve eski il baskanlari ile diger 2 baskan adayi birliktelik mesajlari vererek delegeleri el ele selamladi.
Kaynak: İHA