Istanbul'da Tarihi Eser Kaçakçiligi Operasyonu Açiklamasi 134 Parça Bulundu

Kagithane Asayis Büro Amirligi polisleri, tarihi niteligindeki para ve ziynet esyalarinin bulundugu bir depoya baskin düzenledi. Baskin anlari kameralara yansirken, depoda 134 adet para ve ziynet esyasi ele geçirildi. Gözaltina alinan bir sahis ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Istanbul'da Tarihi Eser Kaçakçiligi Operasyonu Açiklamasi 134 Parça Bulundu
Kagithane Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi polisleri, Ortabayir Mahallesi’ndeki bir depoda tarihi eser niteliginde para ve ziynet esyasi oldugu bilgisini aldi. Bunun üzerine deponun çevresinde fiziki takip yapan polis ekipleri, geçtigimiz Pazar günü saat 01.00 siralarinda depoya baskin düzenledi.

Baskinda içerideki Dursun S.’yi (58) gözaltina alan polis, adreste arama yapmaya basladi.

Yapilan incelemeler sonucunda kitaplik dolabinin üst kisminda beyaz bez poset içerisinde çesitli renk ve simgeler bulunan eski dönemleri ait oldugu ve tarihi eser niteligi tasidigi düsünülen 127 adet para, 4 Adet yüzük, 1 adet haç seklinde obje, 1 adet üzerinde kirmizi tas olan obje, 1 adet kolye parçasi toplamda 134 adet tarihi eser niteligi tasiyan malzemeler ele geçirildi. Operasyon ve aramalar ise kameralara yansidi.

134 parça tarihi eser ele geçirildi

Depodaki aramalarin ardindan Dursun S. ve ele geçirilen malzemeler emniyete götürüldü. Burada ifadesi alinan Dursun S.’ye “Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanununa Muhalefet” suçundan adli islem yapildi. Emniyette islemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Dursun S., çikartildigi mahkemece adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA