Görme Engellilerin Vatandaslardan Talebi Açiklamasi 'Empati Kurun'

Altinokta Körler Dernegi Kayseri Il Baskani Murat Atmaca, Kayserili vatandaslarin görme engelli insanlara empati kurarak yaklasmalari gerektigini söyledi.

Görme Engellilerin Vatandaslardan Talebi Açiklamasi 'Empati Kurun'
Kayseri’de 5 bin görme engelli vatandasin bulundugunu söyleyen Altinokta Körler Dernegi Kayseri Il Baskani Murat Atmaca, dernek olarak Kayseri’de 450 üyelerinin oldugunu ifade etti.

Görme engelli vatandaslari sosyallesmeleri için dernege davet eden Atmaca, “Altinokta Körler Dernegine arkadaslarimizi çagirmaya çalisiyoruz. Ancak bunda biraz yetersiz kaliyoruz. Hangi evde ne kadar görme engelli var biz bilmiyoruz. Onlar bizlere basvururlarsa bizim burada yaptigimiz birçok faaliyetlerden onlar da faydalanabilirler. Bizim Kayseri’de bugüne kadar erisebilirlik problemi adi altinda çok büyük eksikliklerimiz vardi. Biz yönetime geldikten sonra bu tür sorunlari astigimizi ve daha da asabilecegimizi düsünüyoruz. Kirmizi isiklardaki sesli sinyalizasyon gerçekten bizim olmazsa olmazlarimizdi. Çok sükür bu sorunu astik. Su an bizim pilot bölge dedigimiz Düvenönü ve Hunat bölgelerinde kirmizi isiklarda sesli sinyalizasyon mevcut. Bunun yani sira kilavuz yol olan ve görme engellilerin olmazsa olmazi olan izli yol birçok bölgede yapimi tamamlandi. Bazi bölgelerde de yapimi su anda devam ediyor. Valiligin önünden de yapimi basladi” ifadelerini kullandi.

Kayseri’deki vatandaslardan biraz daha empati kurarak görme engelli insanlara yaklasmalari gerektigini de sözlerine ekleyen Murat Atmaca, “Vatandaslarin engellilere karsidan karsiya geçerken yardimci olmalari gerekiyor. Ancak omuzlarindan çeker gibi degil de koluna girip, hem hatir sorup hem de karsiya geçirirse daha uygun olur. Bu konularla ilgili vatandaslarimiz duyarli olursa çok sevinirim. Birde bizim isyeri olan arkadaslara seslenmek istiyorum. Kendi bölgelerinden disari çiktiklari zaman bizim görme engelli arkadaslarimiz bastonla yürüdügü için onlarin disari dogru açtiklari stantlar görme engelli vatandaslarimiza bir engel oluyor. Eger vatandaslarimiz bu konuda duyarli olurlarsa biz çok seviniriz. Gerçekten engelli arkadaslarimiza engel olmazlarsa çok memnun oluruz. Çünkü bütün herkes birer engelli adayidir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA