Gördes Eski Saglik Ocaginin Yerine Yenisi Yapiliyor

Gördes eski saglik ocaginin atil binasi yikilarak yerine yeni Aile Sagligi Merkezi ve 112 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu yapilacak.

Gördes Eski Saglik Ocaginin Yerine Yenisi Yapiliyor
Manisa Il Saglik Müdürlügü ve Gördes Belediyesi arasinda imzalanan protokol ile binanin yikimi ve hafriyat temizligi belediye ekiplerince yapiliyor. Geçtigimiz günlerde yikim çalismalarini tamamlayan Gördes Belediyesi ekipleri alanda hafriyat temizligi çalismalarini sürdürüyor.

Gördes’e uzun yillardir hizmet veren saglik ocagi binasi ekonomik ömrünü tamamlamis, ilçeye yeni hizmet binalarinin kazandirilmasinin ardindan da kullanim disi kalmisti. Mevcut hizmet binalarinin kapasitesi ve ilçenin saglik alaninda olusabilecek ihtiyaçlari göz önüne alinarak, Gördes Belediye Baskani Muhammet Akyol ve AK Parti Ilçe Baskani Riza Dilcan’in girisimleri sonucu atil olan bu binanin yerine oldukça modern bir 112 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu ve Toplum Sagligi Merkezi insa edilecek. Cuma Mahallesi Demirci yolu üzerinde bulunan alana yapilacak yeni hizmet binalariyla saglik alaninda yeni yatirimlar ilçeye kazandirilmis olacak.

Projelendirme çalismalari tamamlanan hizmet binalari için önümüzdeki günlerde ihale asmasina geçilmesi bekleniyor. Il Saglik Müdürlügü tarafindan yürütülecek olan ihale asamasinin tamamlanmasinin ardindan yüklenici firmaya yer teslimi yapilarak; insaat çalismalari baslatilacak.

Saglik alaninda yeni projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini ifade eden Baskan Akyol, “Yaptigimiz girisimler sonucu Gördes’imize saglik alaninda iki önemli eser daha kazandiriyoruz. Bu eserlerin ilçemize kazandirilmasinda emegi geçen AK Parti Manisa Milletvekillerimize, Il Saglik Müdürlügümüze, emegi geçen katki saglayan herkese tesekkür ediyoruz. Yeni yapilacak olan 112 Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu ve Toplum Sagligi Merkezi’nin simdiden Gördes’imize hayirli olmasini temenni ediyoruz.” dedi.

Kaynak: İHA