Germencik'te Muhtarlara Afet Destek Egitimi

Aydin’in Germencik ilçesinde muhtarlara AFAD Il Müdürlügü tarafindan afet destek egitimi verildi.

Germencik'te Muhtarlara Afet Destek Egitimi
Aydin’da 17 ilçede 310 muhtar ’Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor’ projesi çerçevesinde alacaklari egitimler ile afetlere karsi bilinçlendiriliyor. Egitimler çerçevesinde Germencik’te Aydin AFAD Il Müdürlügü egitim uzmanlarinca daire amirleri ve muhtarlara destek afet egitimi verildi.

Egitimde yanginlara müdahale, afet sirasinda alinacak tedbirlerin yani sira çadir kurma egitimi uygulamali olarak gösterildi. Germencik Kaymakami Turgay Gülenç, farkindalik olusturmak adina programi yakindan takip etti.

E-devlet üzerinden AFAD Gönüllülük hizmetine basvurup çevrimiçi egitimlerini tamamlayarak Temel AFAD Gönüllüsü olan mahalle ve köy muhtarlarina AFAD Aydin Il Müdürlügü bünyesinde Destek AFAD Gönüllüsü egitimleri verilecek. 17 Ilçede 310 muhtarin dahil olacagi programda muhtarlar; arama ve kurtarma, insani yardim ve psikososyal destek, yangin ve çadir kurma egitimleri alacak. Egitimlerin açilis toplantisinda muhtarlar ile bir araya gelen AFAD Aydin Il Müdürü Ramazan Harman katilim gösteren muhtarlara tesekkür ederek, Ocak ayi boyunca sürecek egitimlerle proje tamamlanacagini belirtti.

Kaynak: İHA