Geçen Yilin Ayni Döneminde Kara Kis Vardi, Bu Yil Bahardan Kalma Bir Gün Yasaniyor

Eskisehir’de geçen yilin ayni döneminde siddetli soguk hava nedeniyle Porsuk Çayi buz tutarken, bu yil Ocak ayinda bahardan kalma bir gün yasaniyor. Sicak havayi firsat bilen vatandaslar ise parklarda vakit geçirerek günesin tadini çikariyor.

Geçen Yilin Ayni Döneminde Kara Kis Vardi, Bu Yil Bahardan Kalma Bir Gün Yasaniyor
Kentte hava sicakligi mevsim sartlarinin üzerinde seyrederken vatandaslar, günesli havayi degerlendirmek için disari akin etti. Bugün hava sicakliginin 8 dereceye kadar çiktigi Eskisehir’de bahardan kalma bir gün yasaniyor. Güzel havada Porsuk Çayi etrafinda yürüyüs ve spor yapan vatandaslar renkli görüntüler olusturdu. Kanlikavak Parki’na ailesiyle birlikte gelen çocuklar ise güzel havanin tadini doyasiya yasadi. Geçen yil bu aylarda Porsuk Çayi tamamen donuk haldeyken, bu sene henüz kar bile yagmamis olmasi vatandaslari sasirtiyor.

“Hava bahardan kalma tatli bir esinti gibi”

Günesli havanin tadini çikartanlardan biri olan Ali Ömür, kalabalik bir grupla bisiklet sürdüklerini belirtti.

Kar yagsa bile bisiklet sürdüklerini ifade eden Ömür, “Bizler, bisiklet dostu grubu olarak Eskisehir’in bu güzel havalarini degerlendirmeye çalisiyoruz. Bizler her seyden önce saglikli yasam için bisiklete biniyoruz. Böyle güzel havalarda köylere kadar gidiyoruz. Bugün ‘hadi kisa bir tur olsun’ diyerek yola çiktik. Kisin karda bile bisiklet sürüyoruz. Bugün hava bahardan kalma tatli bir esinti gibi. Gerçekten harika, doga tertemiz. Sehrin o gürültüsünden uzaklasiyoruz” dedi.



“Etraftaki güzellikleri fark etsinler”

Açik havayi degerlendirmek için parka geldiklerini anlatan Melike Yarar ise Eskisehir’de eskisi kadar soguk olmadigindan bahsetti. Bu havalarda insanlara bol bol yürüyüs yapmalarini tavsiye eden Yarar, “Öncelikle Alisveris merkezine gittik, gezdik. Ardindan açik havayi degerlendirmek için Kanlikavak’a geldik burada çocuklari izliyoruz, Porsuk Çayi’na bakiyoruz. Güzel havanin keyfini çikartiyoruz. Mevsimlerin kaydigini düsünüyorum. Açikçasi eskisi kadar soguk yok, bizim için iyi bir sey gibi gözüküyor ancak çevremiz ve dogamiz için iyi degil. Bunun için kaygilaniyorum. Insanlar bol bol yürüyüs yapsinlar, etraftaki güzellikleri fark etsinler. Kedileri sevsinler, köpekleri beslesinler. Güzel havada disariya çiksinlar, evde kalmasinlar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA